Παυλόπουλος για Γενοκτονία Αρμενίων: Διευρύνεται εντυπωσιακά η αναγνώριση

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επίσκεψή του στην Αρμενία

Προκόπης Παυλόπουλος

«Και εμείς, οι Έλληνες, χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων διευρύνεται εντυπωσιακά, με κορυφαίο παράδειγμα το εντελώς πρόσφατο ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ», δήλωσε ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Αρμενίας, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στη χώρα.

Ο  κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις Ελλάδας - Αρμενίας, για τις οποίες επισήμανε ότι εδράζονται σε μια σταθερή φιλία, αλληλοκατανόηση και δημιουργική συνεργασία σε βάθος χρόνου.

Όπως πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι σχέσεις αυτές είναι σε τέτοιο βαθμό αρμονικές, ώστε ξεπερνούν το διμερές πλαίσιο και εκτείνονται στο ευρύτερο πεδίο της διεθνούς συνεργασίας. «Και τούτο διότι έχουμε γενικευμένη ταύτιση απόψεων σε πολλά και σημαντικά διεθνή θέματα, κατ' εξοχήν δε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της ειρήνης, των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με βασική -πολιτική και θεσμική- αντηρίδα την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, στο σύνολό του» συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top