Στην Αθήνα ο Μάικ Πομπέο - Τον υποδέχτηκε ο Νίκος Δένδιας

Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων μεταναστευτικό και Ανατ. Μεσόγειος

Στην Αθήνα έφτασε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, τον οποίο υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει σημαντικές συναντήσεις, ενώ θα υπογράψει και νέα αμυντική συμφωνία. Συγκεκριμένα, αύριο το μεσημέρι θα συναντηθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών και θα υπογράψουν το σημαντικό πρωτόκολλο τροποποίησης της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας- Ηνωμένων Πολιτειών που υφίσταται από το 1990.

Ο Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί επίσης με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου και με τον υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι ψηλά το μεταναστευτικό και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μετά τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις.

Η Άγκυρα μέσω του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι το Γιαβούζ θα αρχίσει τις γεωτρήσεις στο οικόπεδο 7 της Κυπριακής ΑΟΖ στις 7 Οκτωβρίου και ότι τα ερευνητικά σκάφη τους θα συνοδεύονται από φρεγάτες, υποβρύχια, τορπιλακάτους, κορβέτες και drones.

Αυστηρότατη ήταν η απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στην οποία τονίζεται ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν κάθε προσπάθεια εδραίωσης της ειρήνης και συνεργασία στην περιοχή και ότι η λογική των τετελεσμένων δεν δημιουργεί δίκαιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top