Άρση ασυλίας για Λοβέρδο, Χατζηδάκη και Κυρανάκη αποφάσισε η Βουλή

Με 224 ψήφους υπέρ και μόλις μία κατά για τον πρώην υπουργό Υγείας

Την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, την οποία ο ίδιος είχε ζητήσει, του Κώστα Κυρανάκη και του Διονύση Χατζηδάκη ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία η Βουλή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία για τον πρώην υπουργό Υγείας υπέρ ψήφισαν 224 βουλευτές και κατά μόλις ένας. Για την άρση της ασυλίας του κ. Χατζηδάκη ψήφισαν «ναι» 194 βουλευτές, «όχι» 18, ενώ 12 δήλωσαν «παρών», ενώ για τον Κ. Κυρανάκη τα «ναι» ήταν 219 και τα «όχι» 14.

Η άρση της ασυλίας του κ. Χατζηδάκη αφορά υπόθεση που εκκρεμούσε από τη θητεία του στον δήμο Παλαιού Φαλήρου, ενώ του κ. Κυρανάκη μετά από ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «τα επιδόματα πρέπει να δίνονται μόνο στα Ελληνόπουλα», για την οποία εκκρεμεί μήνυση εις βάρος του για ρατσιστική τοποθέτηση.

«Δε χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.  Στοχοποιήθηκαμε, το κόμμα μου και εγώ από τους πολιτικούς μας αντιπάλους και χρησιμοποιήθηκε εναντίον μας ένα αποκαλυπτόμενο σήμερα παραδικαστικό κύκλωμα με εμπλεκόμενους εισαγγελικούς λειτουργούς. Αυτούς, όμως, τους σκοτεινούς κύκλους θα τους συντρίψω χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια! Δεν τα έχω ανάγκη!  Άλλωστε η αλήθεια λάμπει ήδη και χωρίς αυτά», είπε σε υψηλούς τόνους ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας για την υπόθεση Novartis.

Την εξαίρεση της Τουλουπάκη από την υπόθεση Novartis ζητά ο Λοβέρδος

Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για «άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση 10 πολιτικών προσώπων και μέσω της καταστροφής τους των πολιτικών τους κομμάτων».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top