Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα για την απουσία από τη σύνοδο κορυφής

«Περιφρονεί τα εθνικά συμφέροντα για να πάει σε προεκλογική συγκέντρωση»

Κυριάκος Μητσοτάκης Αλμυρός Μαγνησίας

Δριμύτατη κριτική άσκησε  από τον Αλμυρό Μαγνησίας ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για την απουσία του από τη σύνοδο κορυφής, για την επιλογή επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ την επόμενη πενταετία (της οποίας ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες σήμερα το απόγευμα),  προκειμένου να συμμετάσχει σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.       

Τσίπρας από την Κρήτη: Η εκλογική ανατροπή είναι βέβαιη

 «Ο Έλληνας πρωθυπουργός», τόνισε, «είναι απών από αυτή τη συζήτηση και εκχώρησε -άκουσον άκουσον- στον πρωθυπουργό της Ισπανίας το δικαίωμα ψήφου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Θα πρέπει να καταλάβει ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, «ότι μέχρι τις 7 Ιουλίου ακόμα, είναι Πρωθυπουργός της χώρας και δεν μπορεί με αυτόν τον προκλητικό τρόπο να περιφρονεί τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος. Μέχρι τότε οφείλει να εκπροσωπεί την πατρίδα μας επάξια στην ΕΕ, αντί να χρησιμοποιεί το χρόνο για να κάνει προεκλογικές συγκεντρώσεις».

Ξεκίνησε πάλι η σύνοδος κορυφής για τους νέους αξιωματούχους της ΕΕ

Όσον αφορά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ:    

«Στις 7 Ιουλίου έχουμε τη δυνατότητα να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι αφήνουμε τα πονεμένα χρόνια της κρίσης πίσω μας, εκλέγοντας μια σταθερή και αποτελεσματική κυβέρνηση που θα βάλει σε πρώτη προτεραιότητα την ισχυρή ανάπτυξη. Μια κυβέρνηση η οποία θα αποκαταστήσει το κύρος της χώρας στο εξωτερικό, που θα σκύψει με αποφασιστικότητα και εργατικότητα, αλλά και με σεμνότητα -γιατί πιστεύω πολύ σε αυτές τις αξίες- πάνω στα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών».

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε:  «Από τώρα μέχρι την 7η Ιουλίου ας κάνουμε όλοι μαζί μια μεγάλη προσπάθεια να μην λείψει κανείς από αυτή την εκλογική μάχη. Να μη δώσουμε περιθώριο ούτε στην αποχή, αλλά ούτε και στην επιλογή μικρότερων κομμάτων, τα οποία σήμερα όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα έχουν ρόλο και λόγο την επόμενη μέρα». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι  «είναι πολύ σημαντικό το βράδυ της 7ης Ιουλίου ο τόπος να έχει σταθερή κυβέρνηση 4ετίας, και αυτό μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να το εξασφαλίσει». 

«Να μην αφήσουμε καμία ψήφο να πάει χαμένη. Σας ζητώ να μην προεξοφλήσουμε, σε καμία περίπτωση, το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα πετύχουμε μια μεγάλη νίκη το βράδυ της Κυριακής. Αλλά θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτή η νίκη, όσο το δυνατόν ισχυρότερη».  Ο ίδιος συμπλήρωσε:  «Μια ισχυρή εντολή θα μου δώσει δύναμη την επόμενη μέρα, να μην κάνω τους συμβιβασμούς που συχνά πρωθυπουργοί αναγκάζονται να κάνουν. Να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας με προσήλωση και αποφασιστικότητα και, ναι, να διαπραγματευτούμε και στην Ευρώπη για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών».  
Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε στον Αλμυρό και τη μονάδα στην οποία υπηρέτησε.

Το στρατόπεδο όπου υπηρέτησε επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top