Τσίπρας: Ψήφος εμπιστοσύνης ή εντολή ακύρωσης των θετικών μέτρων οι εκλογές

«Αυτοί που βούλιαξαν τη χώρα κάνουν τώρα τους σωτήρες»

«Η κάλπη είναι ή ψήφος εμπιστοσύνης ή εντολή ακύρωσης των θετικών μέτρων υπέρ των πολλών», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

«Μέλημά μας είναι να μετατρέψουμε τη ευημερία των αριθμών σε ευημερία των πολιτών. Αυτοί που βούλιαξαν τη χώρα κάνουν τώρα τους σωτήρες. Πήραμε μια χώρα χρεοκοπημένη και την βγάλαμε από την κρίση. Ο κόσμος πρέπει να ξέρει ότι οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα θετικά μέτρα που πήραμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση για την κριτική που δέχεται για τα υψηλά πλεονάσματα: «Μας μιλούν για μεγάλα πλεονάσματα όταν αυτοί υπέγραψαν ακόμα μεγαλύτερα. Εμείς τα πλεονάσματα τα επιστρέψαμε στο λαό, καταφέραμε να πιάσουμε τους στόχους και να έχουμε και περίσσευμα».

Τσίπρας για 13η σύνταξη: Όποιος τη θεωρεί λίγη, ας ψηφίσει Μητσοτάκη

«Ο πολίτης καταλαβαίνει τι γίνεται, ό,τι και να του λένε οι πολιτικοί. Οι συνταξιούχοι ξέρουν πως έχασαν το 40% των συντάξεών τους το διάστημα από το 2010 μέχρι το 2014», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της 13ης σύνταξης, λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η 13η σύνταξη είναι λαϊκισμός και ανέφικτη». Παράλληλα, απαντώντας στις κατηγορίες ότι οι πρόσφατες παροχές έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, παρέπεμψε στα στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ και EUROSTAT για την ελληνική οικονομία, που -όπως είπε- επέτρεψαν τη λήψη αυτών μέτρων.

Εξάλλου, ερωτηθείς αν υπάρχει προοπτική και νέων μέτρων ελάφρυνσης, ο κ. Τσίπρας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την απόδοση της οικονομίας.

«Κλείνει» το μάτι σε νέες παροχές ο Τσακαλώτος

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε μεταρρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνησή του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο ασφαλιστικό: «Πήραμε ελλειμματικά ταμεία και το ασφαλιστικό έγινε βιώσιμο. Τo ότι έχουμε 2.5 δις κάθε χρόνο εξοικονόμηση πόρων από το ασφαλιστικό είναι αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης. Μειώσαμε την ανεργία κατά 9 μονάδες».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον φόρο ακινήτων, λέγοντας πως «έχουμε ήδη ψηφίσει μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ το 2019. Μειώσεις 10% μεσοσταθμικά, 30% για τις μικρές περιουσίες και περισσότερο για τους άλλους. Ο κ. Μητσοτάκης, από την άλλη λέει “το ίδιο σε όλους”. Γιατί πρέπει να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα από ofshore με πισίνες;».

Όσον αφορά τις εκλογές, επανέλαβε πως θα γίνουν τον Οκτώβριο: «Το τέλος της τετραετίας είναι ούτως ή άλλως κοντά. Άρα δεν έχει τόσο μεγάλη αξία να συζητείται αυτό. Ούτως ή άλλως ευρωεκλογές και εκλογές είναι, κάτι που παραδέχεται και ο αντίπαλός μου ο κ. Μητσοτάκης, το πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top