Τσίπρας για 13η σύνταξη: Όποιος τη θεωρεί λίγη, ας ψηφίσει Μητσοτάκη

«Και να μην την πάρει καθόλου», πρόσθεσε

Τη δική του απάντηση σε όσους διαμαρτύρονται για τα τελικά ποσά της 13ης σύνταξης, που έλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής, έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας -όσους φωνάζουν για «λίγα χρήματα»- να… ψηφίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«13η σύνταξη»: Άλλο περιμέναν κι άλλο βρήκαν οι συνταξιούχοι στα ΑΤΜ

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας -στο ραδιόφωνο News 247 88,6 FM-  την παρατήρηση ότι στους λογαριασμούς των δικαιούχων της 13ης σύνταξης κατατέθηκαν λιγότερα χρήματα, είπε: «Λιγότερα χρήματα; Έχουν μία επιλογή, τότε, να ψηφίσουν τον κ. Μητσοτάκη και να μην την πάρουν καθόλου». 

«Θα δώσουμε και δώρο Χριστουγέννων»

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι ο κ. Μητσοτάκης «είχε πει ότι είναι λαϊκισμός, είναι ανέφικτο να δοθεί η 13η σύνταξη και δεν θα την ψήφιζε.

«Κλείνει» το μάτι σε νέες παροχές ο Τσακαλώτος

Παράλληλα, είπε ότι η 13η σύνταξη είναι το παλαιό δώρο Πάσχα. Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δόθηκε σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχων και πως «στόχος μας είναι αντίστοιχο ποσό να δοθεί και τα Χριστούγεννα». 

Ανοικτό ενδεχόμενο για νέες παροχές έως το τέλος του 2019

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε τους κινδύνους για τα μέτρα ελάφρυνσης από ένα ενδεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, εφόσον επικρατήσουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη «οι εμμονικές δυνάμεις της λιτότητας».

Τσίπρας από Πασαλιμάνι: «Δε θα κοιμηθούν το βράδυ της Κυριακής!»

«Αν ο συσχετισμός δύναμης, για εμάς που φέρνουμε ανάσα στους ασθενέστερους, είναι υπέρ μας, κανείς δεν θα μας εμποδίσει. Αν ο συσχετισμός είναι εναντίον μας, τότε κανένας πρωθυπουργός δε θα μπορεί να εγγυηθεί τα θετικά μέτρα. Γι’ αυτό και οι εκλογές θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο πακέτο των μέτρων και στην 13η σύνταξη. Αν το αποτέλεσμα είναι καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, τότε κανείς δεν θα εμποδίσει την πολιτική ελάφρυνσης των ασθενέστερων» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Τζάμπα μάγκας ο Μητσοτάκης»

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας σε ερώτηση για τον λόγο που δεν ψηφίζει τώρα την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου, σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ.

«Εμείς θα αποφασίσουμε πότε θα κάνουμε την μείωση του αφορολόγητου. Δεν θα παίξουμε στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έλεγε ότι δεν θα ακυρωθεί η μείωση των συντάξεων. Όταν διεφάνη ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις -και ενώ προσπαθούσε να πείσει τους συνομιλητές του στην Ευρώπη να διατηρηθεί η περικοπή- εδώ έκανε τον τζάμπα μάγκα και έφερνε τροπολογίες», είπε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης στο Star: Στόχος στις ευρωεκλογές μια καθαρή νίκη

Παράλληλα, παίρνοντας αφορμή από το τραγούδι «Paint it black», που ακούστηκε στο διάλειμμα της συνέντευξής του, o πρωθυπουργός είπε ότι την Κυριακή «η Νέα Δημοκρατία θα τα βάψει μαύρα».

«Το κλίμα που εισπράττω δεν είναι κλίμα ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Η εικόνα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι η εικόνα επερχόμενης κυβέρνησης, δεν υπάρχει ρεύμα νίκης», σημείωσε, εξηγώντας ότι θα οι κάλπες των βουλευτικών εκλογών θα στηθούν στο τέλος της τετραετίας.

Πού... συμφωνεί με τον Μητσοτάκη

Πάντως, βρήκε και ένα κοινό σημείο με τον πρόεδρο της ΝΔ.

«Στο μόνο που ταυτίζομαι με τον κ. Μητσοτάκη είναι ότι και οι δύο είμαστε υποστηρικτές της Λίβερπουλ», είπε.

«Συμπλήρωμα του Μητσοτάκη η Γεννηματά»

Από τα βέλη του πρωθυπουργού δε ξέφυγε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Η κυρία Φώφη Γεννηματά τη Δεξιά θα την στηρίξει, ό,τι κι αν γίνει την επόμενη ημέρα. Δε χρειάζεται μαντικές ικανότητες, όλη η συμπεριφορά του ΚΙΝΑΛ είναι στάση υποστήριξης του κ. Μητσοτάκη. Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι δεν ψήφισαν την απλή αναλογική. Αρνήθηκε την δυνατότητα του κέντρου να παίξει ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις για να στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη», υποστήριξε.

Επίθεση σε Τουρκία: Τυχοδιωκτική η στάση της

Για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας ανέφερε ότι «το θέμα δεν είναι ότι η Αθήνα στηρίζει την Λευκωσία, αλλά ότι η ΕΕ στο σύνολό της στηρίζει την κυπριακή κυβέρνηση».

Τσίπρας για γενοκτονία Ποντίων: Ζητούμε δικαιοσύνη

«Αυτό που είδαμε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής ήταν εντυπωσιακό, όταν όλοι οι ηγέτες είπαν πως είμαστε όλοι Κύπριοι και στηρίζουμε την κυπριακή κυβέρνηση. Δεν το αφήσαμε σαν διμερές θέμα, το διεθνοποιήσαμε, η Τουρκία κάνει έρευνες στην ΑΟΖ μίας χώρας της ΕΕ. Είναι τυχοδιωκτική στάση της Τουρκίας», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να αφήσει αυτή την συμπεριφορά που δεν οδηγεί πουθενά.

«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα της περιοχής που δεν έχει καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου για τους ενεργειακούς πόρους», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top