Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ και για τη συνεργασία με ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία

Η πρόταση του Μητσοτάκη που προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου

Μία πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για συνεργασία του ιδιωτικού τομέα με το Δημόσιο στα Νοσοκομεία, προκάλεσε νέα κόντρα με την κυβέρνηση. 

«Δε θα είχα καμία αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ της Κουμουνδούρου και θα πουν ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Το δημόσιο δεν είναι κατ’ ανάγκη κρατικό. Εμένα με ενδιαφέρει η υγεία να είναι δημόσια» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3. 

Μητσοτάκης: Θέλω να στείλω τον Τσίπρα σε μόνιμη ξεκούραση

Όπως ανέφερε πολιτικός συντάκτης του Star Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο  Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε ουσιαστικά  να δοκιμαστούν:   

-Η διοίκηση των νοσοκομείων  σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα

-Η αγορά υπηρεσιών υγείας από ιδιωτικά νοσοκομεία.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Η πρόταση του προέδρου της ΝΔ προκάλεσε άμεση αντίδραση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού που κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για νεοφιλελευθερισμό και εξυπηρέτηση συμφερόντων.

«Ο κ. Μητσοτάκης, ξεπερνώντας για ακόμη μία φορά τον εαυτό του ομολόγησε χωρίς περιστροφές πως θέλει την κατάργηση της δημόσιας Υγείας. Δεν δεσμεύθηκε απλώς για την παραχώρηση δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιωτικές εταιρίες! Έφτασε στο σημείο να πει πως οι δημόσιοι υπάλληλοι θα εργάζονται για υπηρεσίες που θα παρέχονται από ιδιωτικές εταιρίες, προκειμένου να μην έχουν κόστος» σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου.  

Η Νέα Δημοκρατία ανταπάντησε ότι με το σχέδιο της θα βελτιωθούν  επιτέλους οι υπηρεσίες της δημόσιας υγείας που παρέχονται στους πολίτες, θα αποκατασταθεί η διαφάνεια και θα πάψουν οι υπόγειες  διαδρομές μεταξύ των δημόσιων νοσοκομείων και των ιδιωτικών κέντρων.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top