Μητσοτάκης: Θέλω να στείλω τον Τσίπρα σε μόνιμη ξεκούραση

«Πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου»

«Του επιφυλάσσω ένα δώρο το βράδυ των εκλογών. Θα ήθελα να τον στείλω πραγματικά σε μία μόνιμη ξεκούραση», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι επιθυμεί «μία καθαρή νίκη της ΝΔ» για τις ευρωεκλογές, εκτιμώντας ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μία πολιτική αλλαγή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι θα χάσει στις ευρωεκλογές και πως γι’ αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει τις δηλώσεις του γύρω από την βαρύτητα της κάλπης.

«Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου»

Παράλληλα, ανέλυσε το σχέδιο της ΝΔ για τις επενδύσεις στη χώρα μας και άσκησε σκληρή κριτική στην πολιτική, που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία στο θέμα της επένδυσης της Παπαστράτος. «Πόση υποκρισία του κ. Τσίπρα; Εγώ φωτογράφισα ξεκάθαρα αυτή την επένδυση. Για να έρθει ο ίδιος να διαστρεβλώσει με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο αυτά που είπα. Θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου».

«Αυτό που μου κάνει εντύπωση όταν ακούω τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για την Ελλάδα. Σαν να σταματάει ο χρόνος το βράδυ των εκλογών ή σαν η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης να εξαντλείται μόνο στα επιδόματα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τι είπε στον Τσίπρα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αψιμαχίες με τον πρωθυπουργό στη Βουλή.

«Όταν φτάνουμε στο σημείο να πέφτει το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου καταλαβαίνει κανείς τι μας περιμένει ακόμα, όχι ενόψει των ευρωεκλογών, αλλά ενόψει των εθνικών εκλογών. Η υποβάθμιση του δημόσιου διαλόγου έχει ονοματεπώνυμο. Συναντήθηκα κατ’ ιδίαν με τον κ. Τσίπρα και του είπα: "εσύ θα διαλέξεις πως θα πάμε στις εκλογές. Αν θα κάνουμε μία πολιτική αντιπαράθεση. Αν θα αφήσουμε έξω από την αντιπαράθεση οικογένειες, γυναίκες και παιδιά ή αν θα καταφύγεις στη λάσπη". Αιφνιδιάστηκε στη Βουλή επειδή αντέδρασα. Έκανα παρά πολύ καλά και θα έκανα ακριβώς το ίδιο», σημείωσε. 

Λιγότεροι φόροι, περισσότερη ασφάλεια και δουλειά για όλους

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε  στο πρόγραμμα της ΝΔ έχει ως στόχο να δώσει λιγότερους φόρους, περισσότερη ασφάλεια και δουλειά για όλους. 

Στον τομέα της ασφάλειας υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γίνουν προσλήψεις νέων αστυνομικών, που θα ενισχύσουν τις ομάδες ΔΙΑΣ και Δέλτα, ενώ για τα Εξάρχεια είπε πως θα τα θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα και θα ακολουθήσει ό,τι του πουν οι ειδικοί, μιλώντας για «μηδενική ανοχή στη βία».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως θα γίνει μη κομματική επιλογή γενικών διευθυντών στο Δημόσιο, ενώ για το θέμα της Υγείας τάχθηκε υπέρ της σύμπραξης του ιδιωτικού τομέα στα δημόσια νοσοκομεία προκειμένου να αγοράζονται υπηρεσίες και τεχνογνωσία από τον ιδιωτικό τομέα.

Για το θέμα των Εξαρχείων τόνισε ότι «θα το θέσω ως απόλυτη πολιτική προτεραιότητα και θα ακολουθήσω ότι μου πουν οι ειδικοί. Δεν αρκεί μόνο αυτό (σ.σ. να καθαρίσουν τα Εξάρχεια). Θα πρέπει να γίνει μία μεγάλης κλίμακας αστική παρέμβαση γύρω από το αρχαιολογικό μουσείο».  

«Μηδενική ανοχή στη βία και στη βία χαμηλής έντασης. Η απόσταση που χωρίζει μία μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή. Υπάρχει ένα ορατό νήμα που συνδέει αυτή την δράση την δήθεν αντιεξουσιαστική με την σκληρή τρομοκρατία. Η αστυνομία θα πρέπει να αφεθεί να κάνει την δουλειά της αλλά και να στηριχθεί», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Το κράτος πρέπει να λειτουργεί με σοβαρότητα»

Τέλος, τάχθηκε υπέρ των αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προκειμένου τα πανεπιστήμια να έχουν τον πρώτο λόγο για τα ζητήματα της εσωτερικής λειτουργίας τους και τον αριθμό των εισακτέων.

Όσον αφορά την Πολιτική Προστασία, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για έτοιμο σχέδιο αναδιάρθρωσης και τόνισε χαρακτηριστικά: «Επειδή δεν μπορούμε συνεχώς να στηριζόμαστε στον Θεό της Ελλάδος, το Κράτος θα πρέπει να λειτουργεί με σοβαρότητα. Η μεγάλη μεταρρύθμιση την επόμενη ημέρα είναι η ανασυγκρότηση του κράτους».
 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top