«Νεύρα» στη Βουλή για τη διαδικασία-εξπρές των 120 δόσεων

Βρούτσης: Έρχεται πολιτική συντριβή σε λίγες μέρες

Την έντονη αντίθεσή της με την επείγουσα διαδικασία συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις, ενώ μάλιστα θα διεξάγεται παράλληλα και η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εξέφρασε η αντιπολίτευση.

Σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν στην αρμόδια επιτροπή να έρθει το νομοσχέδιο με την κανονική διαδικασία, ωστόσο η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της διαδικασίας-εξπρές, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ρύθμιση 120 δόσεων: Ποιοι εντάσσονται και ποιο το «κούρεμα» της οφειλής

Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος είναι και ο εισηγητής, τόνισε πως η επείγουσα διαδικασία δικαιολογείται από μία σειρά θεμάτων που πρέπει να ρυθμιστούν αμέσως, όπως η κατάργηση των ηλικιακών περιορισμών για τον επιζόντα σύζυγο στις συντάξεις χηρείας, «καθώς στις 12 Μαΐου ξεκινά ο περιορισμός στα όρια ηλικίας».

Αυξήσεις 40% και αναδρομικά σε συντάξεις χηρείας – Ποιες επανυπολογίζονται

Τέλος η ταλαιπωρία με τη δήλωση γάμου, θανάτου και διαζυγίου στην εφορία

Συντάξεις: Αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής - Πότε θα δίνονται

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, κατήγγειλε ως απαράδεκτη τη διαδικασία, ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση: «Ούτε τα ψέματα ούτε οι πολιτικοί θεατρινισμοί μπορούν να σας σώσουν από την πολιτική συντριβή που έρχεται σε λίγες μέρες».

Αλλαγές σε επίδομα ενοικίου και προνοιακά επιδόματα – Ποιοι ωφελούνται

Για απαράδεκτη διαδικασία έκανε λόγο και ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος είπε πως «θα έχουμε μια κορυφαία συζήτηση, που πολύ φοβάμαι ότι θα μετατραπεί σε κοτερολογία, και η μισή Βουλή θα συνεδριάζει χώρια. Είναι απαράδεκτο να είναι εδώ η μισή Βουλή όταν έχει συνεδρίαση κορυφαία. Είναι μείζον θέμα δημοκρατικό».

Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση σε Τσίπρα: Προεκλογικά πυροτεχνήματα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top