Παπακώστα για «προληπτικές συλλήψεις»: Αυτός είναι ο στόχος!

Είπε πως γίνεται έλεγχος για το περιστατικό στα Γιαννιτσά

«Εάν προλάβεις και τον πιάσεις τον άλλο πριν τελέσει το αδίκημα, έχεις λύσει το πρόβλημα», δήλωσε η Κατερίνα Παπακώστα, σχολιάζοντας στον ΑΝΤ1 το θέμα με τις 16 «προληπτικές» προσαγωγές, που έκανε η αστυνομία στα Γιαννιτσά, για να μη διαδηλώσουν εναντίον του υπουργού Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, που θα μιλούσε στο δημαρχείο της πόλης.

«Εμείς εστιάζουμε πολύ στην πρόληψη, όχι στην καταστολή. Εάν προλάβεις και τον πιάσεις τον άλλο πριν τελέσει το αδίκημα, δεν χρειάζεσαι καταστολή, διότι έχεις λύσει το πρόβλημα πριν αυτό γεννηθεί ή εν τη γενέσει του, εν πάσει περιπτώσει», είπε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Γιαννιτσά: Έκαναν «προληπτικές» προσαγωγές πριν την ομιλία Κουβέλη!

Η ίδια ξεκαθάρισε πως η πολιτική ηγεσία δίνει εντολές και «δεν ανακατεύεται στα επιχειρησιακά», ενώ σημείωσε πως γίνεται έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό, για να διαπιστωθεί εάν έχει βάση η καταγγελία των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι έντεκα από τα 16 άτομα, που προσήχθησαν από την αστυνομία και κρατήθηκαν για περίπου δυόμιση ώρες στο τμήμα, κατέθεσαν μήνυση κατά παντός υπευθύνου.

Γραμματέας Ειδικών Φρουρών: Θα δούμε προληπτικές προσαγωγές και στα Εξάρχεια;

«Είναι άλλο η σύλληψη και άλλο η προσαγωγή. Προφανώς, οι συνάδελφοι έκριναν πως πρέπει να κάνουν προσαγωγή», σχολίασε για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, μιλώντας στον Σκάι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προσαγωγές γίνονται «με τη λογική να προστατεύσουμε μια εκδήλωση και να προστατευτούν και άλλοι» και αποφασίζονται από τον διοικητή και τον επικεφαλής των μέτρων.

Οξεία κριτική άσκησε, από την άλλη, ο γενικός γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, ο οποίος είπε πως θα ήθελε να εφαρμόζεται το μέτρο και στα Εξάρχεια.

«Θα ήθελα να δω προληπτικές προσαγωγές στα Εξάρχεια, Σάββατο βράδυ, πριν δεχθεί επίθεση η διμοιρία των ΜΑΤ», είπε με νόημα ο Στράτος Μαυροειδάκος.

Κικίλιας: Ο πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη

Για «προληπτικές συλλήψεις και προσαγωγές εντίμων πολιτών, που δεν έχουν καμία σχέση με επεισόδια» έκανε λόγο ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

«Σε ένα κράτος δικαίου, η ελευθερία είναι ακρογωνιαίος λίθος της Δημοκρατίας και έχει ως προϋπόθεση την αίσθηση ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Κανείς δε μπορεί να μην παραδεχτεί ότι επικρατεί μια κατάσταση ανομίας και χάους στην πρωτεύουσα και σε όλη την Ελλάδα. Την πολιτική ευθύνη έχει ο πρωθυπουργός», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top