Τσίπρας: Καλωσορίζω στο ΝΑΤΟ τη Βόρεια Μακεδονία

«Θα κριθούμε όλοι από τον λαό και την ιστορία»

«Καλωσορίζω στο ΝΑΤΟ τη Βόρεια Μακεδονία» ανέφερε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, ολοκληρώνοντας την ομιλία του για το Πρωτόκολλο Ένταξης της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία, την οποία ακολούθησε η ονομαστική ψηφοφορία. 

Mητσοτάκης: Καταψηφίζουμε το Πρωτόκολλο - Κάντε εκλογές

«Χαμός» στη Βουλή μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου!

Ο  κ. Τσίπρας ανέφερε απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «όλους θα μας κρίνει ο λαός και η ιστορία».  

«Κύριε Μητσοτάκη, κάτι δεν πήγε καλά στην πρηγούμενη συνεδρίαση προφανώς (και σήμερα ήρθατε πάλι να επαναλάβετε τα ίδια επιχειρήματα. Τα ακούσαμε και τα ξανακούσαμε», ανέφερε προηγουμένως ο πρωθυπουργός. 

 «Οι  εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας»

«Στην Ελλάδα οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, πάρτε το χαμπάρι», ανέφερε ο  κ.Τσίπρας, απαντώντας  στον κ. Μητσοτάκη.

Όπως τόνισε «στην κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα υποστείτε μια δεινή διάψευση των προσδοκιών σας, διότι όλος ο λαός θα κατανοήσει ότι το σχήμα που είχατε στήσει με ψευδείς μετρήσεις ήταν μια φενάκη που εσείς στήσατε προκειμένου να δημιουργήσετε μια ψευδή εικόνα». 

«Εσείς κ. Γεννηματά σε ποιον ακριβώς χώρο ανήκετε στο ευρωπαϊκό στερέωμα; Ακούγοντας τις θέσεις του κ. Μητσοτάκη, καταλαβαίνω ότι υπογράφετε και την τελευταία τελεία όλων όσων λέει. Η κριτική που ασκείτε σε όλα τα θέματα στην κυβέρνηση είναι από την πρώτη λέξη ως την τελευταία τελεία ταυτόσημη με αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.    

Τα εθνικά θέματα είναι ένα πεδίο στην πολιτική αντιπαράθεση που για χρόνια όλες οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις σε αυτή τη χώρα, πορεύθηκαν με ευθύνη και σύνεση, επισήμανε επίσης ο πρωθυπουργός.  «Προσπαθήσατε να καλύψετε την ατυχή δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι δεν αναγνωρίζει τη "Βόρεια Μακεδονία" και προκειμένου να το εξηγήσετε μας είπατε ότι δεν θα καλωσορίσετε ποτέ τον "Σκοπιανό" πρωθυπουργό στην Ελλάδα και με ρωτήσατε αν θα τον αποκαλέσω "Μακεδόνα"».

«Κύριε Μητσοτάκη είναι εθνικά επικίνδυνη η ανιστόρητη αναλογία να παρομοιάσατε το βόρειο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας με την Καταλονία» είπε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος σε δημοσίευμα εφημερίδας.    

«Με πολύ μεγάλη έκπληξη διάβασα στον εγχώριο Τύπο ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση σας με την καγκελάριο Μέρκελ της είπατε ότι δεν θα επιτρέψετε η Βόρεια Ελλάδα να γίνει Καταλονία. Αλήθεια αν το είπατε αυτό, έχετε καταλάβει τι ακριβώς είπατε; Παρομοιάσατε το βόρειο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, την ελληνική Μακεδονία, με μια αυτόνομη περιφέρεια του Ισπανικού κράτους, το οποίο διαθέτει αυτόνομο κοινοβούλιο και στο οποίο ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της αυτοπροσδιορίζονται εθνοτικά διαφορετικά από τους Ισπανούς, και μιλούν διαφορετική γλώσσα και ιστορικά υπάρχουν στο εσωτερικό της αποσχιστικές τάσεις οι οποίες μάλιστα λόγω του πρόσφατου δημοψηφίσματος, έχουν ενισχυθεί. Αυτό κάνατε; Αλήθεια, κατανοείτε κύριε Μητσοτάκη πόσο εθνικά επικίνδυνη είναι αυτή η ανιστόρητη αναλογία που επιχειρήσατε;», είπε.

Ο  κ. Τσίπρας  κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη και  ότι δεν είχε αναχωρήσει ακόμη το αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στην Τουρκία για τη συνάντηση με το Πρόεδρο Ερντογαν και έσπευσε να κάνει δηλώσεις και να προκαταβάλει ότι η επίσκεψη θα αποτύχει. 

«Οι ανοιχτοί δίαυλοι με την Τουρκία είναι ωφέλιμοι για τη χώρα», δήλωσε  επίσης  ο κ. Τσίπρας για τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

           

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top