Ώρα αλήθειας και αποφάσεων για κυβέρνηση

Ξεκίνησε το κρίσιμο ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου

O Πάνος Καμμένος στo Μέγαρο Μαξίμου
Πρώτη δημοσίευση: 08.26

Η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει.

Το κρίσιμο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να είναι η απαρχή πολιτικών εξελίξεων, που μπορεί να κρίνει τόσο την τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Η προαναγγελία της παραίτησης από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας του στενού συνεργάτη του κ. Καμμένου, Γεωργίου Παλαπουγιούκ, δείχνει με σαφή τρόπο ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ δεν έχει αλλάξει ρότα και σκοπεύει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

ΥΠΕΘΑ: Παραιτείται στενός συνεργάτης του Πάνου Καμμένου

Ωστόσο, αποτελεί ερώτημα το τι μέλλει γενέσθαι με τους υπουργούς, που προέρχονται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να τους αποσύρει, κάνοντας ανασχηματισμό. Εάν ο κ. Τσίπρας δεχθεί την εισήγηση αυτή, τότε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα οδηγηθούν σε ήπιο διαζύγιο, με τον Πάνο Καμμένο -όπως έχει ξεκαθαρίσει- να συνεχίζει να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά να καταψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Κυβέρνηση, ώρα μηδέν: Την Κυριακή το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου!

Τα «δύσκολα» έρχονται εάν ο πρωθυπουργός είτε αποφασίσει να διατηρήσει στην κυβέρνηση τους υπουργούς του κ. Καμμένου, είτε του πετάξει πίσω το μπαλάκι, λέγοντας του πως θα πρέπει να συνεννοηθεί ο ίδιος μαζί τους. Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των υπουργών των ΑΝΕΛ (Έλενα Κουντουρά, Τέρενς Κουίκ, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, Βασίλης Κόκκαλης, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Νίκος Μαυραγάνης) δείχνει να επιθυμούν την παραμονή την κυβέρνηση και την στήριξή της.

«Πόλεμος» για τη Μακεδονία: Το Μαξίμου καταγγέλλει απειλές σε βουλευτές

Ζάεφ: «Έλληνες, ψηφίστε τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Σε αυτή την περίπτωση από το περιβάλλον του κ. Καμμένου αφήνουν ανοικτό παράθυρο για ρήξη με τον Αλέξη Τσίπρα, που θα οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, αφού ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή και, αν δεν πάρει τον «μαγικό» αριθμό των 151 βουλευτών, θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, «παγώνοντας» το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πάντως, οι πληροφορίες λένε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας έχει δεχθεί -μεταξύ άλλων- εισηγήσεις για σκληρή στάση και ρήξη με τον Πάνο Καμμένο. Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου, που δε φαίνεται να βρίσκει αποδοχή από τον πρωθυπουργό, επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει τις απαιτούμενες ψήφους (μαζί με τους «αντάρτες» των ΑΝΕΛ) για να προχωρήσει και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και με μία ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Όπως όλα δείχνουν, στη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου, που είναι προγραμματισμένη για τις 12.00, θα έχουμε… αποκαλυπτήρια.

Π.Κ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top