Κυβέρνηση, ώρα μηδέν: Την Κυριακή το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου!

Όλα τα σενάρια ανοικτά

Πρώτη δημοσίευση: 2019-01-12 15:33

Για την Κυριακή, τελικά, στις 10:30, -και όχι τη Δευτέρα, όπως αρχικά, είχε διαρρεύσει-, «κλείδωσε» το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, το οποίο εκτιμάται πως θα κρίνει -εν πολλοίς- το μέλλον της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός έχει ξακαθαρίσει εξαρχής πως αν ο Πάνος Καμμένος αποσύρει την στήριξη από την κυβέρνηση, θα ζητήσει την εμπιστοσύνη της Βουλής και αν δεν υπερψηφιστεί από 151 βουλευτές, θα καταφύγει σε πρόωρες εκλογές.

«Πόλεμος» για τη Μακεδονία: Το Μαξίμου καταγγέλλει απειλές σε βουλευτές

Από την πλευρά του, ο Πάνος Καμμένος πέταξε το μπαλάκι πίσω στον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας -μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ- πως η μόνη διαφορά του με την κυβέρνηση είναι το Σκοπιανό και πως δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του σε αυτήν.

Ζουράρις: Στηρίζω την κυβέρνηση… κι ας ακρωτηριάζει τη Μακεδονία!

Ωστόσο, όλα είναι ανοικτά καθώς οι όροι του διαζυγίου θα διαμορφωθούν στο κρίσιμο ραντεβού των κυβερνητικών εταίρων.

Βόρεια Μακεδονία: Πότε έρχεται στην Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο κ. Καμμένος φαίνεται να επιθυμεί την καθολική αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, την ώρα που αρκετοί υπουργοί των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, δεν επιθυμούν να αποχωρήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει ανασχηματισμό, αφήνοντας εκτός τους «ΑΝΕΛίτες» υπουργούς.

Εάν δε συμφωνηθεί κάτι τέτοιο, αλλά και ούτε παραιτηθούν μόνοι τους οι υπουργοί του Πάνου Καμμένου, τότε δεν αποκλείεται το διαζύγιο των κυβερνητικών εταίρων, κάθε άλλο παρά... βελούδινο να είναι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top