Βόρεια Μακεδονία: Πότε έρχεται στην Ελλάδα η Συμφωνία των Πρεσπών

Δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις – Στον αέρα το ραντεβού Τσίπρα-Καμμένου

Τα Σκόπια διάνυσαν το δικό τους κομμάτι του δρόμο και τώρα είναι στο χέρι της Ελλάδας, το εάν θα αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα ως «Βόρεια Μακεδονία», δίνοντας τέλος στη διένεξη μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει πως θα φέρει τη Συμφωνία στην ελληνική Βουλή, αμέσως μετά την έγκρισή της από το σκοπιανικό κοινοβούλιο. Έτσι, το αργότερο έως το τέλος Ιανουαρίου η συμφωνία για τη «Βόρεια Μακεδονία» αναμένεται να έρθει στη Βουλή.

Υπερψηφίστηκε η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια!

Αυτό πυροδοτεί ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες κυοφορούνται εδώ και αρκετό καιρό.

Απαρχή των εξελίξεων αναμένεται να είναι το διαζύγιο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με τον ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο και οι δύο πλευρές θέλουν να είναι… βελούδινο. 

Συγχαρητήρια Τσίπρα στον Ζάεφ για την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών

Ήδη, ο Πάνος Καμμένος, με το χθεσινό tweet του, είπε πως απορρίπτει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά στηρίζει την κυβέρνηση, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο της ψήφου εμπιστοσύνης, στην οποία είχε πει πως θα καταφύγει ο Αλέξης Τσίπρας, εάν δεν έχει τη στήριξή του.

Τσίπρας: Αν δε με στηρίξει ο Καμμένος ψήφος εμπιστοσύνης ή κάλπες!

Ωστόσο, τα προβλήματα για τους κυβερνητικούς εταίρους δεν τελειώνουν εδώ. Ο κ. Καμμένος επιθυμεί την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, κάτι που ωστόσο δε φαίνεται συμμερίζονται όλοι οι υπουργοί και υφυπουργοί των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος εξετάζει να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να τους απομακρύνει με ανασχηματισμό. Σε αυτή την περίπτωση το διαζύγιο αναμένεται να είναι ήπιο, με την κυβέρνηση να συνεχίζει έχοντας την στήριξη του Πάνου Καμμένου.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν ο κ. Τσίπρας δεν απομακρύνει τους υπουργούς των ΑΝΕΛ, αλλά και οι ίδιοι αρνηθούν να παραιτηθούν, τότε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ακόμη και για τη ρήξη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές διεργασίες, που οδηγούν ακόμη και σε πρόωρες εκλογές. Κάτι που, όμως δε φαίνεται να επιθυμεί καμία πλευρά.

Όπως αναμενόταν εξ αρχής, το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου, το οποίο έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές και είναι πλέον στον «αέρα» το πότε θα γίνει, θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της κυβέρνησης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top