«Το τερμάτισε» ο Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Γιατί χρησιμοποιεί εμπρηστικό λόγο ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Ταγίπ Ερντογάν με εμπρηστικό λόγο που δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ ούτε καν ηγέτης δικτατορικού καθεστώτος, επιτίθεται ξανά στη χώρα μας. Ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται απομονωμένος, προσπαθεί με κάθε τρόπο να γίνει μέρος του παιχνιδιού σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

 «Η Ελλάδα που έχει  από πίσω της κάποιες χώρες της  Ευρώπης και η ελληνοκυπριακή διοίκηση που συμβαδίζει μαζί της, συμπεριφέρονται ανεύθυνα και το γεγονός αυτό  είναι γι αυτές πηγή απειλής και κινδύνου» τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.  

Ξεπερνώντας κάθε όριο, ο Ταγίπ Ερντογάν βάζει στο στόχαστρο την Ελλάδα επιδιώκωντας με λόγια και με πράξεις να ρίξει το τυράκι που θα πιάσει τη χώρα μας στη φάκα. “Με το θέμα των 12 μιλίων  προσπαθούν να φέρουν τη χώρα μας στο σημείο  να μην μπορεί να κάνει ούτε ένα βήμα στη θάλασσα του Αιγαίου"  υποστήριξε. 

ΥΠΕΞ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΣΤΑΣΗ

Σκληρή ήταν η απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην πρωτοφανή επιθετική ρητορική Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στις  εξάρσεις επιθετικής ρητορικής της γείτονος.  Η Τουρκία, αντί να επιμένει στις απειλές και τις παράνομες διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις της, οφείλει να ακολουθήσει υπεύθυνη στάση»

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Κύπρο, για την οποία υποστήριξε:   «Στο θέμα της Κύπρου κάνουν προσπάθειες να φέρουν στο σημείο την χώρα να μην μπορεί α  υπερασπίζεται τα δικαιώματα της. Να το πω ξεκάθαρα όλες  αυτές οι προσπάθειες είναι ανούσιες». 

ΦΙΛΗΣ: "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ"

Την επιλογή του Ερντογάν να οξύνει τους τόνους εξήγησε στο Star ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης:  

“Δε μπορεί να συνομιλήσει με τα κράτη της περιοχής, ούτε με το Ισραήλ, ούτε με την Αίγυπτο, ούτε με την Κυπριακή Δημοκρατία, ούτε και με την Ελλάδα. Οπότε λόγω αυτής της αδυναμίας επιλέγει την πολιτική που ξέρει καλύτερα, που είναι αυτή του τσαμπουκά". 

Η τουρκική προκλητικότητα πηγαίνει ακόμη πιο μακριά. Η Άγκυρα συστήνει ειδικές μονάδες  θαλάσσιας ασφάλειας σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ. Έτσι θα προστατεύσει τα γεωτρύπανά της σε Μεσόγειο και Μαύρη θάλασσα, σε περιοχές όμως φτωχές σε κοιτάσματα μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντάσεις. Οι πιθανότητες να βρεθούν κοιτάσματα σε Μερσίνα και Αττάλεια δεν ξεπερνούν το 10%.  

"ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ"

Όπως εξηγεί στο Star ο αμυντικός αναλυτής, Παναγιώτης Θεοδωρακίδης με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να στηθεί από τους Τούρκους κομάντος και λιμενικούς ,προβοκάτσια.

Διόλου τυχαίο ότι  η εφημερίδα Τουρκίγιε  στο πρωτοσέλιδό της έχει άρθρο με τίτλο «Πράξη πολέμου». 

Σαν να μη φτάνουν αυτά, για πρώτη φορά ο Τούρκος πρόεδρος αφήνει να εννοηθεί εμπλοκή του στην ταραγμένη Λιβύη. «Δεν θα επιτρέψουμε  όσους  βρίσκουν ως ευκαιρία πως κάποιες χώρες της Μεσογείου ασχολούνται με τα δικά τους εσωτερικά θέματα και οι άλλοι  προσπαθούν να επεκτείνουν την οικονομική και πολιτική κατοχή τους σε περιοχές τις οποίες δεν τους ανήκουν» τόνισε. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top