Σπυράκη: Η κυβέρνηση παίρνει δέκα και γυρίζει πίσω ένα

Τι δήλωσε ότι θα πράξει η ΝΔ ως κυβέρνηση για τον ΕΝΦΙΑ

Μαρία Σπυράκη

«Παίρνει δέκα, γυρίζει πίσω  ένα  Και το γυρίζει ενώ θα έπρεπε να το είχε κάνει πολύ, νωρίτερα», ανέφερε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό  Σκάι η Εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής της ΝΔ  Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή. 

«Θα έπρεπε να είχε κάνει πολύ νωρίτερα την επιστροφή των αναδρομικών, θα έπρεπε να είχε προχωρήσει πολύ νωρίτερα στην αποκατάσταση των ομάδων που πλήττονται από την κρίση, και κυρίως, θα έπρεπε να έχει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που δεν έχει», πρόσθεσε η κ. Σπυράκη. 

Για το τι θα πράξει η ΝΔ αν εκλεγεί κυβέρνηση, η Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε:  «Εμείς θα κάνουμε γενναίες φορoελαφρύνσεις, διατηρώντας την δημοσιονομική ισορροπία, μειώνοντας δηλαδή έξοδα εκεί που δεν πρέπει να υπάρχουν. Προφανώς όχι προχωρώντας σε μπαράζ προσλήψεων αλλά επενδύοντας σε συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας».  Τόνισε επίσης ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ με όριο τα 60.000 ευρώ, αφορά ελάχιστους ανθρώπους. «Η δική μας πρόταση για μείωση του ΕΝΦΙΑ είναι 30% για όλους. Είναι 30% για την μεσαία τάξη, είναι 30% για εκείνους που κουράστηκαν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, ένα σπίτι για τα παιδιά τους δανειζόμενοι πολλές φορές για να το επιτύχουν αυτό» συμπλήρωσε. 

Για τις καταλήψεις στα σχολεία σαν αντίδραση για τη συμφωνία των Πρεσπών και την άποψη ότι  οι μαθητές υποκινούνται από τη Χρυσή Αυγή, η κ. Σπυράκη δήλωσε:  «Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάτι τέτοιο. Οι μαθητές λαμβάνουν ερεθίσματα και έχουν κάθε δυνατότητα να επιλέγουν πώς να αντιδράσουν. Όμως, εμείς επί της αρχής είμαστε εναντίον των καταλήψεων. Δε θέλουμε κλειστά σχολεία και ανοιχτά φροντιστήρια. Και προφανώς αυτό δεν αλλάζει καθόλου το γεγονός ότι είμαστε απολύτως εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top