Σκληρή διελκυστίνδα για το τι ειπώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο

Ανοικτό το ενδεχόμενο δημοσιοποίησης των πρακτικών

Σκληρή διελκυστίνδα έχει ξεσπάσει για το τι ειπώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της προηγούμενης Τρίτης, που οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Μετά τις αποκλειστικές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στο STAR, όπου δήλωσε ότι ποτέ δεν είπε ότι η κυβέρνηση χρηματοδοτείται από τον Σόρος αλλά πως αναφέρθηκε σε συνεργασία του υπουργείου Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζας, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στήριξε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Καμμένος στο Star: Τι πραγματικά είπα στη συνεδρίαση του υπουργικού

«O κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι κάποιος υπουργός ή υφυπουργός χρηματοδοτείται από τον Σόρος. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει λήξει» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ΕΡΤ.

Την ίδια ώρα, όμως, στήριξε εν μέρει και τον Νίκο Κοτζιά, αναφορικά με τις συμβάσεις που βρίσκονται στο «στόχαστρο» του Πάνου Καμμένου.

Όπως είπε, σε όλες τις συμβάσεις που υπέγραψε το υπουργείο Εξωτερικών τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

«Βόμβες» Κοτζιά για πιθανή διαγραφή πρακτικών

Την ώρα που ο Πάνος Καμμένος αρνείτο ότι είπε για χρηματοδότηση της κυβέρνησης από τον Σόρος και ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωνε ότι δεν άκουσε ποτέ τον υπουργό Άμυνας λέει κάτι τέτοιο, ο Νίκος Κοτζιάς έριχνε νέο λάδι στη φωτιά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί και έγινε αλλοίωση των πρακτικών του υπουργικού συμβουλίου.

Αδειάζει τον Κοτζιά ο Σπίρτζης: Εγώ δεν άκουσα να λέει για Σόρος ο Καμμένος

Όπως τόνισαν κύκλοι του πρώην υπουργού Εξωτερικών σε δημοσιογράφους, «αν κάποιοι θέλουν να σβήσουν τμήματα από τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου, είναι κάτι που δεν μπορεί να φανταστεί ο νους μας και το αποκλείουμε».

Ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχαρακτηριστούν από Τζανακόπουλο

Παράλληλα, ο κ. Τζανακόπουλος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχαρακτηριστούν τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου, αν και είναι απόρρητα.

«Δεν θα υπήρχε πρόβλημα να δοθούν, δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε», είπε, δείχνοντας έτσι ότι η κυβέρνηση, παίρνει σαφείς αποστάσεις από τους ισχυρισμούς του Νίκου Κοτζιά για το τι ειπώθηκε στο υπουργικό συμβούλιο.

Να δημοσιοποιηθούν τα πρακτικά θα ζητήσει η ΝΔ 

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης ζητά η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

«Εννιά μέρες μετά το υπουργικό συμβούλιο οι πολίτες εξακολουθούν να παρακολουθούν υπαινιγμούς και αλληλοκαταγγελίες μεταξύ κυβερνητικών στελεχών και ο κ. Τσίπρας να παραμένει άφωνος. Αν όντως η κυβέρνηση δεν έχει να κρύψει τίποτα, όπως ισχυρίζεται ο κ. Τζανακόπουλος, η λύση είναι απλή: Δώστε επιτέλους στη δημοσιότητα την επιστολή Κοτζιά και τα πρακτικά της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου», αναφέρει – μεταξύ άλλων -  η Πειραιώς.

Στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου έστειλε η ΝΔ τη συνέντευξη Κοτζιά!

Ήδη ο αναπληρωτής τομεάρχης δικαιοσύνης Κώστας Καραγκούνης πήγε στον Άρειο Πάγο, ζητώντας δικαστική παρέμβαση για το θέμα.

Παράλληλα, η Πειραιώς κίνησε τη διαδικασία κατάθεσης εγγράφων στην Βουλή, με αίτημα να δουν οι βουλευτές την επιστολή παραίτησης του κ. Κοτζιά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top