Γ. Παπαντωνίου: Μου ρίχνουν λάσπη επειδή έβαλα την Ελλάδα στο ευρώ!

Νέες δικογραφίες κατά του πρώην υπουργού για δωροδοκία

Ο Γιάννος Παπαντωνίου περπατά πρός την είσοδο των δικαστηρίων. Κοντοστέκεται και κοιτάζει πίσω του. Η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου επέλεξε να μην τον ακολουθήσει και να μπει από πλαϊνή πόρτα προκειμένου να αποφύγει τα τηλεοπτικά συνεργεία. Ο πρώην υπουργός περνά μόνος του την πύλη και κατευθύνεται στο γραφείο της ανακρίτριας διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα.

Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου αντιμετωπίζουν κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αγγίζει τα 2,8 εκατ. ελβετικά Φράγκα. Οι διαδρομές του χρήματος περιγράφονται στις 680 σελίδες του κατηγορητηρίου και συνδέονται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών. Η ζημία του Δημοσίου εκτιμάται στα 400 εκατ. ευρώ. 

Ο ΓΙΑΝΝΟΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΟΥΡΑΚΟΥ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ

Ο Γιάννος Παπαντωνίου όταν βγήκε από το γραφείο της ανακρίτριας, αφού πήρε προθεσμία για τις 22 Οκτωβρίου, επέλεξε να φύγει από διαφορετική έξοδο για να μη φανεί στις κάμερες. Απέφυγε όμως και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων μέσα στα δικαστήρια, καθώς το μόνο που είπε ήταν: «Καμία δήλωση. Δεν θέλω να πω τίποτα. Έχω κάνει γραπτή δήλωση για το θέμα αυτό».  

Και τι μας είχε πει σε αυτή τη γραπτή δήλωση; Ότι οι διώκτες του, του ρίχνουν λάσπη επειδή έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ: «Η Ελλάδα είναι η χώρα που, ιδιαίτερα σήμερα, η επιτυχία τιμωρείται». Βέβαια και το…  ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τιμωρείται με πολυετή κάθειρξη, αλλά ο Γιάννος Παπαντωνίου έχει και νέες δικαστικές περιπέτειες. 

ΝΕΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΟΥ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ

Η ανακρίτρια Διαφθοράς έχει στείλει δυο δικογραφίες στη Βουλή για ενδεχόμενη παθητική δωροδοκία του πρώην υπουργού. Η μία αφορά την πολυτελή βίλα του στη Σύρο και η άλλη εξοπλιστικά προγράμματα. Η Βουλή πλέον καλείται να αποφασίσει αν αυτό το αδίκημα είναι παραγεγραμμένο ή αν θα ακολουθηθεί το μοντέλο της NOVARTIS και η ανακρίτρια θα συνεχίσει την έρευνα της σε βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου και για αυτό το κακούργημα. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top