Η πιο κρίσιμη ημέρα η Πέμπτη 21/6 για την ελληνική οικονομία

Το Eurogroup έτοιμο να λάβει απόφαση για το χρέος

Η πιο κρίσιμη ημέρα είναι η Πέμπτη για την ελληνική οικονομία,  καθώς στο Eurogroup αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους οι εταίροι μας για το ελληνικό χρέος.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις Βρυξέλλες Θάνος Αθανασίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, το  Eurogroup είναι έτοιμο να λάβει μια απόφαση, η οποία θα προβλέπει:

-Την πρόωρη αποπληρωμή μεγάλου ποσοστού των δανείων προς το ΔΝΤ, τα οποία είναι ακριβά και βραχυπρόθεσμα,

-Την επέκταση της ωρίμανσης  πολλών λήξεων ελληνικών δανείων απο τον ESM, ώστε να μην συμπίπτουν όλα τις ίδιες κρίσιμες δεκαετίες για την αποπληρωμή τους,

- Το πλαίσιο με βάση το οποίο θα ελέγχεται η χώρα τα επόμενα χρόνια για την επίτευξη των δημοσιονομικών της στόχων και την τήρηση των συμφωνηθέντων. Το πλαίσιο αυτό θα προβλέπει  4 ετήσιους ελέγχους,  όχι όμως και νέους όρους, ούτε και νέα μέτρα, παρά μόνον ολοκλήρωση ήδη συμφωνημένων μέτρων.

Επιπλέον,  οι Ευρωπαίοι είναι διατεθειμένοι να εγκρίνουν την καταβολή μιας μεγάλης δόσης προς την Ελλάδα, η οποία θα συμβάλει να δημιουργηθεί ένα δημοσιονομικό μαξιλάρι  περίπου 20 δισεκατομμυρίων ευρώ , που θα κρατήσει την Ελλάδα ασφαλή απο τις αγορές τα επόμενα δύο χρόνια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top