Στο σπίτι του στο Πάτημα Χαλανδρίου συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης

Είναι κρατούμενος – Απολογείται την Τετάρτη

Πρώτη δημοσίευση: 09:22

Φωνάζοντας «η Μακεδονία είναι ελληνική», βγήκε από τη ΓΑΔΑ ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούσης, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας. Ο βουλευτής αρνήθηκε τις κατηγορίες, κρατείται και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο βουλευτής, ο οποίος καταζητούνταν από την αστυνομία από την περασμένη Παρασκευή, μετά το κάλεσμά του σε πραξικόπημα, είχε βρει καταφύγιο σε σπίτι φίλης του στην Πεντέλη. Τελικά όμως όπως ανακοινώθηκε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνελήφθη στο σπίτι του στο Πάτημα Χαλανδρίου, ενώ η γυναίκα που προσήχθη φέρεται να μην είναι φίλη του, αλλά η σύζυγός του. 

Διαβάστε ακόμη: Χάρη στο e-pass γλίτωσε ο Μαρμπαρούσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κ. Μπαρμπαρούσης ισχυρίστηκε ότι επέστρεψε στην Αθήνα την Κυριακή το απόγευμα και φέρεται να μην προέβαλε καμία αντίσταση στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.

Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι σκόπευε να παραδοθεί μετά την παρέλευση του αυτοφώρου, ενώ έδειξε να εκπλήσσεται όταν τον ενημέρωσαν ότι διώκεται για το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας.

Διαβάστε ακόμη: Μπαρμπαρούσης: Να συλλάβει ο στρατός Τσίπρα, Καμμένο, Παυλόπουλο!

Για να αποφύγει μάλιστα τα μπλόκα που είχαν στηθεί στην Ιόνια Οδό και στην εθνική οδό χρησιμοποίησε ορεινούς επαρχιακούς δρόμους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ, ανέβηκε στο βήμα και κάλεσε τον στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα, συλλαμβάνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η αντίδραση των παρευρισκόμενων ήταν έντονη, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να κατεβαίνει από το βήμα και να φωνάζει, δείχνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, τον καταχειροκρότησαν και τον έβγαλαν έξω από το κοινοβούλιο.

Σε χρόνο dt η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας και εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του.

Ακολούθησε άγρια καταδίωξη του βουλευτή στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, με τον Μπαρμπαρούση να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς για να γλιτώσει της σύλληψης.

Τελικά στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου κατάφερε να διαφύγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top