Χάρη στο e-pass γλίτωσε ο Μαρμπαρούσης

«Χτενίζουν» τα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας για να τον βρουν

Δείτε το ρεπορτάζ σχετικά με τις έρευνες για τον εντοπισμό του Κ. Μπαρμπαρούση

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ανθρωποκυνηγητό για τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση, ο οποίος αφού από το βήμα της Βουλής κάλεσε σε πραξικόπημα, τράπηκε σε φυγή και καταζητείται για εσχάτη προδοσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το e-pass που είχε στο βουλευτικό του αυτοκίνητο ήταν εκείνο που τον έσωσε από την καταδίωξη των αστυνομικών στην εθνική οδό, καθώς κατάφερε να περάσει γρήγορα τα διόδια της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου και να διαφύγει, πατώντας το γκάζι στα 200 χλμ.

Σε αντίθεση με τον Κ. Μπαρμπαρούση, οι αστυνομικοί έπρεπε να σταματήσουν και να κινηθούν με την υπηρεσιακή διαδικασία πιστοποίησης του κρατικού οχήματος στα διόδια κι να χάσουν τον βουλευτή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο στίγμα του εντοπίστηκε πριν από την έξοδο προς Αγρίνιο, όπου εκτιμάται ότι έβγαλε τις μπαταρίες από τα κινητά του τηλέφωνα για να μην εντοπιστεί.

Οι έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, επικεντρώνονται τώρα στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, όπου η αστυνομία εκτιμά ότι βρίσκεται το κρησφύγετο του Μπαρμπαρούση.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται στο χωριό του, το Ξηρόμερο, περιπολικά έχουν στρατοπεδεύσει έξω από το σπίτι του, ενώ μπλόκα έχουν στηθεί σε όλο το οδικό δίκτυο και πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι σε οχήματα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης το μεσημέρι της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η ΝΔ, ανέβηκε στο βήμα και κάλεσε τον στρατό να προχωρήσει σε πραξικόπημα, συλλαμβάνοντας τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η αντίδραση των παρευρισκόμενων ήταν έντονη, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να κατεβαίνει από το βήμα και να φωνάζει, δείχνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Οι υπόλοιποι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην αίθουσα της Ολομέλειας, τον καταχειροκρότησαν και τον έβγαλαν έξω από το κοινοβούλιο.

Σε χρόνο dt η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του για το αδίκημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας και εξέδωσε ένταλμα για τη σύλληψή του.

 

Ακολούθησε άγρια καταδίωξη του βουλευτή στην εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών, με τον Μπαρμπαρούση να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς για να γλιτώσει της σύλληψης.

Τελικά στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου κατάφερε να διαφύγει και από εκείνη τη στιγμή είναι καταζητούμενος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top