Μπαρμπαρούσης: Να συλλάβει ο στρατός Τσίπρα, Καμμένο, Παυλόπουλο!

Οργή Βούτση: Δε θα ξαναμιλήσει η Χρυσή Αυγή μέχρι να τελειώσει η διαδικασία

Πρώτη δημοσίευση 15-06-2018 12:49

Πρωτοφανή πράγματα συνέβησαν στη Βουλή, όπου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε τον στρατό να συλλάβει τον Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο!

«Δεν ξέρω αν το έχεις σκεφτεί Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά το τέλος της θητείας σου, το οποίο πλησιάζει, δε θα έχει 20 κλούβες αστυνομικών να σε φυλάνε» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δε σεβάστηκε τη θέληση του ελληνικού έθνους και είπε πως «μετά την ύβρι, έρχεται η νέμεσις».

Ο κ. Μπαρμπαρούσης αναφέρθηκε στη συνέχεια με απαράδεκτο ύφος και λόγο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας: «Πάνο Καμμένε, έστω και τώρα μπορείς να ρίξεις την κυβέρνηση. Αλλά αντί να έρθεις καβάλα στον Βουκεφάλα να σώσεις τη Μακεδονία, θα έρθεις με φουστίτσα κλαρωτή, με κορδελίτσες στα μαλλιά, πάνω στο μικρό μου πόνι».

Ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης κάλεσε τον κ. Μπαρμπαρούση να ανακαλέσει αλλιώς θα διαγραφούν όσα είπε. Ωστόσο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αρνήθηκε.

Στη συνέχεια ακολούθησε το παραλήρημα: «Επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δε νομοθετεί προς το συμφέρον τους έθνους αλλά για το προσωπικό της συμφέρον, καλώ τη στρατιωτική ηγεσία να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποφευχθεί αυτή η προδοσία. Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες».

Αμέσως ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων στη Βουλή, με πολλούς βουλευτές (και ειδικά από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ) να σηκώνονται όρθιοι και να φωνάζουν, αδυνατώντας να πιστέψουν ότι μόλις έγινε έκκληση για πραξικόπημα από βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μάλιστα εντός της Βουλής!

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ζήτησε και πήρε το λόγο, τονίζοντας πως «έπεσαν οι μάσκες».

Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για «μη αποδεκτά πράγματα» και για «ανοικτή πρόσκληση για πραξικόπημα», προτείνοντας να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από τη διαδικασία της πρότασης δυσπιστίας. Η πρότασή του έγινε ομόφωνα δεκτή.

Την προκλητική τοποθέτηση του κ. Μπαρμπαρούσης καταδίκασαν ομόφωνα ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.

«Όσα ακούσαμε είναι άνω ποταμών και δεν έχουν ακουστεί ποτέ στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων. Χωρίς καμία αμφιβολία τα καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο. Μπορεί να διαφωνούμε έντονα αλλά δεν μπορούμε να αμφισβητούμε το δημοκρατικό πολίτευμα το οποίο είναι κατάκτηση του ελληνικού λαού» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Μάλιστα, πολλοί βουλευτές ζήτησαν να μη διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε ο κ. Μπαρμπαρούσης για να επιληφθεί του θέματος ο εισαγγελέας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top