Μητσοτάκης: Αξιολόγηση αλλά όχι απολύσεις στο Δημόσιο

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε δημοσίους υπαλλήλους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση με δημοσίους υπαλλήλους, δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση δεν θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο. Διαμήνυσε όμως ότι θα ξηλωθεί το κομματικό κράτος και θα εφαρμοστεί η αξιολόγηση.

«Δεν θα γίνουν απολύσεις. Όμως ο κανόνας μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί. Και οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο, όπου υπάρχουν ελλείψεις. Είναι αδιανόητο σήμερα να πλεονάζουν γιατροί σε αρκετές ειδικότητες και να μην υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του σε στελέχη της ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα. 

  

«Το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ θα ξηλωθεί, όπως και όλη η νέα δομή των δεκάδων ειδικών γραμματέων που διόρισαν με εντελώς αναξιοκρατικό τρόπο για να αλώσουν το κράτος, μαζί με χιλιάδες μετακλητούς υπαλλήλους. Οι δικοί μου υπουργοί δεν θα προσλαμβάνουν ανεπάγγελτους, για να βολέψουν στο Δημόσιο κουμπάρους ή συγγενείς τους», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε για την αξιολόγηση:

«Το μοντέλο μας για την αξιολόγηση θα είναι διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό. Όσοι λαμβάνουν υψηλή βαθμολογία θα επιβραβεύονται ιεραρχικά, και -σε δεύτερο στάδιο- μισθολογικά. Όσοι υστερούν, θα καταρτίζονται υποχρεωτικά για να βελτιωθούν».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα λέγοντας ότι «το Δημόσιο έχει μόνον να κερδίσει, όπως και οι πολίτες που θα λαμβάνουν καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες. Αποδείχθηκε αυτό με τα 24 σχολεία στην Αττική που έγιναν με τέτοιες συμπράξεις, όπως και στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top