H Κομισιόν ζητά γρήγορη επίλυση του ζητήματος των Ελλήνων στρατιωτών στο πλαίσιο των σχέσεων καλή γειτονίας

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

H Κομισιόν ζητά επίλυση του ζητήματος των Ελλήνων στρατιω

Η Κομισιόν ελπίζει στην ταχεία διευθέτηση του ζητήματος των Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν στην ελληνο- τουρκική μεθόριο, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας, που θα πρέπει να υπάρχει πάντα μεταξύ χωρών που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

Συγκεκριμένα, ο Μαργαρίτης Σχοινάς, απαντώντας σε ερώτημα του ΚΥΠΕ για το αν υπάρχει κοινοτική αρμοδιότητα, ή δυνατότητα εμπλοκής της Κομισιόν για το θέμα των στρατιωτών, δήλωσε πως «η Κομισιόν τελεί εν γνώση του περιστατικού» και σημείωσε ότι «και οι Υπουργοί Άμυνας που συνεδριάζουν σήμερα έχουν ενημερωθεί για το θέμα από τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας».

Διαβάστε ακόμη: Τι θα απαντήσει ο Τσίπρας στον Ερντογάν αν του ζητήσει ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 πραξικοπηματίες

Τόνισε δε ότι η Κομισιόν ελπίζει σε μια γρήγορη και άμεση διευθέτηση του θέματος στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ δυο κρατών που είναι μέλη του ΝΑΤΟ.

Απαντώντας σε έτερο ερώτημα για το αν και κατά πόσο το περιστατικό επηρεάζει τη διεξαγωγή της Συνόδου της Βάρνα (ΕΕ - Τουρκίας) στις 26 Μαρτίου, ο Μ. Σχοινάς απέφυγε να προβεί σε εικασίες. Για την ίδια τη σύνοδο σημείωσε ότι η Κομισιόν εργάζεται για τις λεπτομέρειες της διεξαγωγή της.

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top