Κάτια Μακρή: Όνομα, ταυτότητα και εθνικότητα τα μεγάλα αγκάθια του Σκοπιανού

Αισιοδοξία αλλά και γκρίζες ζώνες στο δρόμο για την επίλυσή του

Παρά την αισιοδοξία για λύση στο Σκοπιανό, μέρα με τη μέρα αναδεικνύονται οι δυσκολίες της διαπραγμάτευσης.

«Η κυβέρνηση θέλει να το λύσει γιατί από τη μία η Αλβανία και από την άλλη η Βουλγαρία έχουν κάθε λόγο να θέλουν να διαμελιστούν τα Σκόπια, επειδή θα πάρουν από ένα κομμάτι γενικά. Εμείς δεν έχουμε να κερδίσουμε τίποτα από τον διαμελισμό, αντιθέτως έχουμε να χάσουμε» εξήγησε η Κάτια Μακρή στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Η δημοσιογράφος επεσήμανε ότι η δυσκολία είναι στο πως θα λυθεί, καθώς το όνομα είναι μια από τις μεγάλες δυσκολίες. «Το όνομα Νέα Μακεδονία είναι από τις επικρατέστερες ονομασίες. Από κει και πέρα όμως υπάρχουν πολλά αγκάθια. Η γλώσσα, η εθνικότητα. Δεν είναι δυνατόν η ταυτότητά τους να γράφει Μακεδόνες και εμείς να τους λέμε Σλαβομακεδόνες».

«Άρα για να λυθεί το Σκοπιανό θέλει πολύ μεγάλες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα παλέψει και θα κερδίσει πολλά από αυτά. Το θέμα είναι ο Ζάιφ, ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός είναι αρκετά ισχυρός για να κάνει τις υποχωρήσεις; Θα δούμε αν τις επόμενες εβδομάδες η υπεραισιοδοξία θα οδηγήσει σε λύση ή όχι» κατέληξε η Κάτια Μακρή.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top