Καυγάς για το Σκοπιανό ανάμεσα σε Καμμένο και Μπακογιάννη

Νέα πρόκληση της Άγκυρας: Απείλησε γερμανικό ερευνητικό πλοίο βόρεια της Λήμνου

Οι διαφωνίες στο Σκοπιανό καλά κρατούν, εντός και εκτός Κυβέρνησης.

Ο πιο άγριος καυγάς γίνεται όμως μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Πάνου Καμμένου. Αφορμή η δήλωση της πρώην υπουργού Εξωτερικών, ότι αν οι ΑΝΕΛ καταψηφίσουν την ονομασία που θα συμφωνηθεί, η Ν.Δ. θα επιδιώξει να πέσει η Κυβέρνηση.

«Η Νέα Δημοκρατία τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα της κυβέρνησης δεν θα τον καλύψει με την ψήφο της» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη στον Real Fm.

Ο Πάνος Καμμένος, αφού εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στη Ντόρα Μπακογιάννη, πρόσθεσε :  « Όσον αφορά το όνομα των Σκοπίων ας αφήσει να το χειριστούν οι πολιτικοί προϊστάμενοί της, κ.κ. Σαμαράς και Γεωργιάδης».

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»  ανταπάντησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Νέα πρόκληση της Άγκυρας: Απείλησε γερμανικό ερευνητικό πλοίο βόρεια της Λήμνου

Η Άγκυρα κλιμακώνει την ίδια ώρα την  ένταση στο Αιγαίο, προσπαθώντας να εμποδίσει ακόμα και τις έρευνες πλοίου γερμανικών συμφερόντων βόρεια της Λήμνου. Η Αθήνα παρακολουθεί την κατάσταση με προσοχή.

Το γερμανικό σκάφος είχε πάρει άδεια από τις ελληνικές αρχές για να κάνει θαλάσσιες έρευνες για πλαγκτόν μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης και είχε εκδοθεί και σχετική NAVTEX. Το πλοίο «Μέτεορ» μπήκε χθες το βράδυ στην περιοχή που καλύπτεται από ελληνικά και διεθνή χωρικά ύδατα. Όμως σήμερα οι τουρκικές αρχές κάλεσαν πολλές φορές, μέσω ασυρμάτου, το πλοίο να αποχωρήσει, θεωρώντας παράνομη την ελληνική NAVTEX και λέγοντάς του ότι πλέει σε τουρκικά ύδατα.

Στην περιοχή έσπευσε η ελληνική φρεγάτα «Έλλη», ενώ το παρόν έδωσε κι ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο. Αργά το απόγευμα πάντως το γερμανικό πλοίο αποχώρησε από την επίμαχη περιοχή, με κατεύθυνση προς τη Χαλκιδική.   

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top