Τριγμοί στην κυβέρνηση: Πυρά σε Καμμένο από Φίλη, Κυρίτση, Σκουρλέτη και Ξυδάκη

Αποστάσεις από κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Σαουδικής Αραβίας

Αποστάσεις κρατούν ολοένα και περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ από τον Πάνο Καμμένο για το θέμα της πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία.

Την αρχή την έκανε ο Νίκος Φίλης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σκάνδαλο στην υπόθεση αλλά κράτησε σαφείς ιδεολογικές αποστάσεις από τον υπουργό Άμυνας.

Διαβάστε ακόμη: Κικίλιας: Black Monday τη Δευτέρα για Τσίπρα-Καμμένο

«[..] από τη σκοπιά όμως των εθνικών συμφερόντων αλλά και της Αριστεράς που υπερασπίζεται πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, υπάρχουν έντονα ερωτήματα για την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, σε μια στιγμή που οι αεροπορικές δυνάμεις αυτής της χώρας, μαζί με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν καταγγελθεί από διεθνείς παρατηρητές ότι εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, βομβαρδίζοντας στόχους και προκαλώντας θύματα στον άμαχο πληθυσμό και μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή […]» έγραψε -μεταξύ άλλων- ο κ. Φίλης, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης.

Τη δυσαρέσκειά του για το θέμα εξέφρασε και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ, έβγαλε… κίτρινη κάρτα στον κ. Καμμένο: «Προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να ήμασταν πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός».

Σήμερα, εξάλλου, ο Νίκος Ξυδάκης τόνισε -μιλώντας στον Σκάι- ότι δεν υπάρχει σκιά στην υπόθεση αλλά υπογράμμισε ότι είναι καλύτερα που ματαιώθηκε.

«Διαχρονικά η Ελλάδα δεν είχε ευθεία εμπλοκή με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Ίσως καλύτερα που ματαιώθηκε αυτή η πώληση» είπε και πρόσθεσε: «Η συμφωνία εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι έχει ματαιωθεί, καθώς οι Σαουδάραβες δεν κατέθεσαν τα χρήματα».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top