Στον Άρειο Πάγο ο Κουρουμπλής – Ζήτησε να επανεξεταστούν όλες οι αθωωτικές αποφάσεις για λαθρεμπορία καυσίμων

Ανάμεσα τους είναι και αυτές που αφορούν στον πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ»

Κουρουμπλής:Να επανεξεταστούν όλες οι αθωωτικές αποφάσεις

Στον Άρειο Πάγο βρέθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής ζητώντας να επανεξεταστούν όλες οι αθωωτικές αποφάσεις, που έχουν ληφθεί τα τελευταία 10 χρόνια και αφορούν σε λαθρεμπορία καυσίμων.

Ανάμεσα τους είναι και αυτές που αφορούν στον πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θόδωρο Κουντούρη.

Aποκλειστικό Star: Τεράστια οικολογική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα - Το οικοσύστημα θα επανέλθει σε 25 χρόνια λένε οι επιστήμονες

Για λαθρεμπόριο καυσίμων συνελήφθησαν χθες ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του δεξαμενόπλοιου που πραγματοποιούσε απάντληση καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο «Αγία Ζώνη 2». Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού, πρόκειται για το πλοίο «Lassea», το οποίο όχι μόνο δεν είχε πιστοποιητικά ενώ συμμετείχε στην επιχείρηση απάντλησης καυσίμου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο στη Σαλαμίνα, αλλά είχε στις δεξαμενές του και λαθραία καύσιμα όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια.

Λαθραία καύσιμα μετέφερε το δεξαμενόπλοιο που συμμετείχε στην απάντληση του «Αγία Ζώνη 2»

«Μέσα στην εβδομάδα τελειώνουμε με αυτό…»

Νωρίτερα, μιλώντας στον Αlpha 989, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε πως ζήτησε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

«Έχει δοθεί εντολή στο λιμενικό να ξεφορτωθεί στα ΕΛΠΕ το φορτίο του άλλου πλοίου που έκανε την άντληση από το δεξαμενόπλοιο και βρέθηκε να έχει παράνομο φορτίο» είπε και πρόσθεσε ότι «μέχρι το μεσημέρι θα έχει πάει άλλο πλοίο για να κάνει την άντληση του πετρελαίου από το βυθισμένο δεξαμενόπλοιο. Μέσα στην εβδομάδα τελειώνουμε με αυτό».

Για το ζήτημα της πετρελαιοκηλίδας, ο υπουργός είπε ότι «κάθε μέρα βελτιώνεται η κατάσταση».

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις, είπε: «υπάρχει διεθνής οργανισμός κεφαλαίου, του οποίου η Ελλάδα είναι μέλος και αυτό θα το αξιοποιήσουμε».

Τέλος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ζήτησε ξανά συγνώμη για το επεισόδιο, στη Βουλή, ανάμεσα στην ανιψιά και συνεργάτιδά του και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top