«Θετικό έργο έχει να αναδείξει η κυβέρνηση»- Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου

«Θετικό έργο έχει να αναδείξει η κυβέρνηση»- Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Πρωθυπουργό να επισημαίνει πως παρά τις πιέσεις, «έχουμε θετικό έργο να αναδείξουμε και να σταθούμε σε αυτό».

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει πολλές πρωτοβουλίες σε σειρά ζητημάτων.

«Με δεδομένο ότι βγαίνουμε από έναν δύσκολο διαπραγματευτικό κύκλο και με την οικονομία να γυρίζει σελίδα, έχουμε την δυνατότητα να περιγράψουμε τον δρόμο της διεξόδου με μεγαλύτερη σαφήνεια» επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης το τελικό κείμενο της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας βρέθηκε το τελικό κείμενο της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για την πρώτη Κεντρική Επιτροπή μετά από πολύ καιρό, που θα έχει προγραμματικό χαρακτήρα μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας συζήτησαν επί μακρόν τον τρόπο που θα αξιοποιηθούν τα θετικά της συμφωνίας και τις δυνατότητες που ανοίγονται για την οικονομία, με το βάρος σε κόμμα και κυβέρνηση να πέφτει πλέον στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο κοινωνικό επίπεδο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά και στον τρόπο που θα προκύψει η ανάπτυξη. Όπως υποστήριζαν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη που θα στηρίζει την εργασία, σε αντίθεση με τη ΝΔ «που είναι σταθερά προσανατολισμένη στη συντριβή της εργασίας».

Η Πολιτική Γραμματεία συζήτησε μια σειρά θεμάτων σε τομείς του πολιτικού σχεδιασμού και του κυβερνητικού έργου, με αιχμή το κοινωνικό κράτος , όπως συζητήθηκε και το πρωί της Τετάρτης στο υπουργικό συμβούλιο.

Αρκετά μεγάλη συζήτηση έγινε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, και για τις αλλαγές στην παιδεία -κυρίως αναφορικά με το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση-, αλλά και για ζητήματα δικαιωμάτων και δημοκρατίας.

Επίσης συζητήθηκε και η βελτίωση του κυβερνητικού έργου και του συντονισμού αλλά και η επαφή κυβέρνησης - κόμματος.

Διαβάστε ακόμη:  Συνεδριάζει σήμερα το Υπουργικό συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top