Κ. Μακρή: Στην Θράκη ήθελε να πάει ο Γιλντιρίμ – Η κυβέρνηση του είπε να περάσει από την Αθήνα!

Tι δεν του απάντησε ο Τσίπρας όταν έθεσε προκλητικά ζήτημα συνεκμετάλλευσης της ΑΟΖ

«Kατευθείαν στη Θράκη ήθελε να πάει ο Γιλντιρίμ, στη μουσουλμανική μειονότητα την οποία καλοβλέπει η Τουρκία . Tου ετοίμαζαν μέρες την υποδοχή κι είχε στο πρόγραμμα να επισκεφτεί το εργοστάσιο του γιου του Σαδίκ, που όλη η Θράκη ξέρει ότι ειναι ο τοποτηρητής του Ερντογάν στην  περιοχή» αποκάλυψε η Κάτια Μακρή στο σημερινό της σχόλιο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.  

Πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα η σχολιάστρια του Star:   «Δεν είχε σκοπό να περάσει από την Αθήνα,  η κυβέρνηση τον υποχρέωσε -και πολυ καλά έκανε. Δεν ήρθε όμως με καλές διαθέσεις, ούτε να μας προσεγγίσει ήθελε. Άλλωστε προηγήθηκε η δήλωση του Ερντογάν ότι η Ελλάδα κρύβει 10 τρομοκράτες»!

Η Κ. Μακρή χαρακτήρισε «εξόχως προκλητικό» τον Γιλντιρίμ και στάθηκε ιδιαίτερα σε δυο σημεία:  

1 . Είπε ότι υπάρχουν εκατέρων παραβιάσεις. Φταίμε κι εμείς δηλαδή!

2. Για πρώτη φορά Τούρκος πρωθυπουργος  είπε «φωναχτά»  ότι «τα κοιτάσματα δεν ανήκουν μόνο στην Κύπρο»  και αρα και τα δικα μας δεν θα ανηκουν σε εμας. Συνεκμετάλλευση στην ΑΟΖ δηλαδή.  

Όπως συμπλήρωσε, «ο  πρωθυπουργος ενώ του απάντησε πολυ καλά για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς και  για το Κυπριακο, για  αυτά τα δυο θέματα δεν απάντησε τίποτα!  Θα έπρεπε να τους κόψει τη φόρα , αλλά δεν το έκανε».

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:  

«Πάντως, αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  - έμπειρος πολιτικά-  όταν του είπε ο Γιλντιρίμ  ότι θέλει να έρθει ο Ερντογάν είπε “φυσικά, αλλά να προετοιμάσουμε την επίσκεψη”. Kαι ειναι έτσι – γιατι η σημερινή ομοιάζει να μην ειναι καλά προετοιμασμένη – και σίγουρα πάντως δεν άφησε καμια θετική αίσθηση , ούτε αποκόμισε τίποτα απο αυτήν  η χώρα».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top