Γκρίνια στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμφωνία και καβγάς Φίλη - Τσακαλώτου!

Προβληματισμός για τα μέτρα από πολλούς βουλευτές - Απαντήσεις από τον Τσίπρα

Με χιούμορ και αναφορά στις… οπαδικές του προτιμήσεις στο ποδόσφαιρο θέλησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για την συμφωνία  ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν το πλεόνασμα το 2019 είναι 4% το επιπλέον 0,5% , επειδή θα είμαστε εκτός μνημονίου, το κάνουμε ό, τι θελουμε. Θα δώσουμε 1.000 ευρώ σε κάθε παοκτζή» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών!    

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε επίσης ότι «υπάρχουν προοπτικές για το χρέος» ενώ πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο όργανο  θα αποσαφηνισθούν ή στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 22 Μαΐου ή τον Ιούνιο. «Η συμφωνία θα κριθεί τα επόμενα δυο χρόνια» ανέφερε από την πλευρά της η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

   

Στους βουλευτές και στα ερωτήματα που τέθηκαν  απάντησαν ο Α. Τσίπρας και  ο Ευ. Τσακαλώτος, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές  πηγές έγινε αναλυτική συζήτηση και οι βουλευτές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να στηρίξουν  τις προσπάθειες της  κυβέρνησης, «ομόφωνα» όπως υποστηρίζουν, ενώ  αποσαφηνίστηκε πότε εφαρμόζονται τα αντίμετρα. 

Ουκ ολίγες ήταν όμως οι φωνές προβληματισμού ή και κριτικής, από άλλους βουλευτές, από τους 40  περίπου  που έλαβαν τον λόγο.  

  «Δεν είχαμε κόκκινες γραμμές» τόνισε πάντως ο Θ. Δρίτσας, ενώ η Τ. Χριστοδουλοπούλου ανέφερε ότι «το  λέω  για να πείσω και τον εαυτό μου ότι εφόσον δεν πάρουμε το χρέος δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα».  

Η απουσία αρκετών πάντως και κυρίως υπουργών έκανε τον Μ. Μπαλαούρα να πει:    «Ντροπή να μην υπάρχουν βουλευτές και υπουργοί στην αίθουσα».  

Οι περισσότεροι βουλευτές εστίασαν στο πώς θα αναδειχθούν τα  θετικά στοιχεία, ενώ το επιχείρημα Τσακαλώτου για το ότι ψηφίζονται τα  μέτρα χωρίς χρέος ήταν πως «με αυτόν τον τρόπο η μπάλα φεύγει απο εμάς και ασκείται πίεση στους δανειστές να τα βρουν μεταξύ τους».  

Φίλης: Δεν θέλουν να μας ρίξουν αλλά να μας απαξιώσουν οι δανειστές    

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Νίκος Φίλης  κινήθηκε στην τοποθέτησή του  όπως στην τελευταία του τοποθέτηση,  με άρθρο του στην Εφημερίδα των Συντακτών.  

Συγκεκριμένα φέρεται να είπε ότι οι δανειστές δεν θέλουν να ρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να τον απαξιώσουν,  ενώ για την συμφωνία υποστήριξε ότι ουσιαστικά  κρατάει τη χώρα  σε μνημονιακό πλαίσιο και είναι μια παράταση του μνημονίου.

Μάλιστα, ο κ. Φίλης μίλησε σύμφωνα με πληροφορίες και για κακούς χειρισμούς στις υποθέσεις Καλογρίτσα, Σαββίδη, από τις οποίες «έχουν μείνει σκιές». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top