Τα μέτρα, οι «γκρίζες ζώνες» και το νέο στοιχείο… από το προσύμφωνο της Μάλτας

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Μετά τις διακοπές του Πάσχα (δηλαδή λογικά μετά τη Δευτέρα 24 Απριλίου) επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα, επιβεβαίωσε ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου.

«Παρά το όποιο δράμα δούμε σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα τις επόμενες δύο εβδομάδες- γιατί θα πρέπει να εξεταστούν κάποιες λεπτομέρειες με το ΔΝΤ- αναμένουμε τουλάχιστον στα κύρια σημεία, δηλαδή στο τι σημαίνει να παίρνω μεσοπρόθεσμα μέτρα το 2018 αν χρειαστεί, να κλείσει και στη σημερινή συνάντηση Μέρκελ- Λαγκάρντ, αλλά και στις συναντήσεις που θα γίνουν στο ΔΝΤ στις 21 Απριλίου» εξήγησε ο Θάνος Αθανασίου.

«Σχετικά με το χρέος», είπε ο ανταποκριτής του STAR, «ο χρόνος που θα εκτελεστούν τα μέτρα θα είναι το τέλος του 2018. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει αυτό κάποια άλλη στιγμή. Η βασική λίστα του τι θα γίνει, έχει περιγραφεί πέρυσι τον Μάιο» και συνέχισε:

«Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι για να μπει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, θέλει σ’ αυτή τη λίστα να μπουν και κάποια συγκεκριμένα νούμερα, όπου μπορούν να μπουν. Κι αυτό, ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τα μέτρα και να φτιάξει την ανάλυση πορείας του χρέους, με βάση και την εκτέλεση αυτών των μέτρων».

Μάλιστα ανέφερε ως παράδειγμα ότι, μπορεί να υπάρξει επέκταση της περιόδου που δεν πληρώνουμε χρέος προς τους Ευρωπαίους –δεν πληρώνουμε χρέος μέχρι το 2022- αυτό δηλαδή θα μπορούσε να παραταθεί για δύο χρόνια ακόμα, ή να υπάρξει επέκταση της ωρίμανσης.

Τέλος, όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση Μέρκελ- Λαγκάρντ, ο Θάνος Αθανασίου επισήμανε πως οι δύο Κυρίες θα έχουν επίκεντρο της συζήτησής τους το ελληνικό χρέος.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top