«Παρών» από ΝΔ στις παροχές Τσίπρα – Μητσοτάκης: Επικίνδυνος ο Τσίπρας, παίζει τη χώρα στα ζάρια

«Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα - Αν αναζητεί διέξοδο, ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια»

«Παρών» από ΝΔ στις παροχές Τσίπρα – Μητσοτάκης: Επικίνδυνος ο Τσίπρας, παίζει τη χώρα στα ζάρια

Τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ στις ονομαστικές ψηφοφορίες για τις έκτακτες παροχές του Αλέξη Τσίπρα (σήμερα για το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και τη Δευτέρα για την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση) έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δήλωσή του.

Δείχνοντας προς το «παρών» στην ψηφοφορία, ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα επικίνδυνο και ανήθικο, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «για άλλη μία φορά παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια» και εξήγησε πως «με βάση το Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας».

«Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό» αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης και καταλήγει: «Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας».

Η δήλωση του προέδρου της ΝΔ:

«Ο κ. Τσίπρας, για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια. Με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών.  Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος.
 
Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες.
 
Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται  σε συνεννόηση με τους εταίρους μας. Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. Αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό.
 
Σε αυτή την τυφλή πορεία, ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει να βρει συνενόχους. Οι Έλληνες μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά στηριγμένοι μόνο στην αλήθεια και την ενότητά μας.
 
Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση.  Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας
».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top