Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους Δούκας, Βουλγαράκης και Πελέκη

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή για παράβαση του «πόθεν έσχες»

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους Δούκας, Βουλγαράκης και Πελέκη
Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων της ΝΔ, Πέτρος Δούκας και Γιώργος Βουλγαράκης, όπως και η σύζυγος του τελευταίου, Αικατερίνη Πελέκη, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση του νόμου για το «πόθεν έσχες», μετά τη διαβίβαση των φακέλων με τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Ο κ. Δούκας κλήθηκε σε απολογία, επειδή διαπιστώθηκε μείωση της περιουσίας του κατά 1,1 εκατ. ευρώ στις τραπεζικές του καταθέσεις το 2010 σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά που είχε δηλώσει για το 2009.

Ο κ. Βουλγαράκης κλήθηκε ύστερα από επεξεργασία της λίστας Λαγκάρντ, όπου εμφανίζεται τραπεζικός λογαριασμό ύψους 117.000 ευρώ, το οποίο φαίνεται να μην έχει δηλωθεί και κατά την εισαγγελική έρευνα, φέρεται να ανήκει σε offshore με συνδικαιούχο την κ. Πελέκη.

Για ίδιο λόγο και με βάση τη «λίστα Λαγκάρντ», κλήθηκαν πριν λίγες ημέρες σε απολογία ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του. Με την σύμφωνο γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή εγγύησης 50.000 ευρώ στον πρώην υπουργό και 20.000 ευρώ στη σύζυγο του.

​​ Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top