Νέο φορολογικό: Τι προβλέπει για πρόστιμα, ΦΠΑ, ρύθμιση χρεών – Οι αλλαγές

Έρχεται μπόνους για καταγγελίες μέσω του Appodixi

Στις αλλαγές και στις βελτιώσεις που επιφέρει στο φορολογικό πλαίσιο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναφέρθηκε ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης / Βίντεο: ΕΡΤ

Σημαντικές αλλαγές για ένα μεγάλο τμήμα των φορολογούμενων φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως εξήγησε ο φοροτεχνικός Αντώνης Μουζάκης, αρχικά ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει την κατάργηση της ποινής των 100 ευρώ για εκπρόθεσμες δηλώσεις, αν ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 100 ευρώ.

Αγροτικό πετρέλαιο: Επιστροφή του ΕΦΚ ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης  

Το φορολογικό νομοσχέδιο θα προβλέπει την επιστροφή του ΕΦΚ (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης) στους αγρότες για το 2023, ενώ θα προβλέπει την παράταση της μείωσης του ΦΠΑ για συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως καφέ, γυμναστήρια και κέντρα αισθητικής.

Σβήνονται τα παλαιά πρόστιμα και δημοτικά τέλη προς τους Δήμους

Όσον αφορά τη ρύθμιση χρεών, θα προβλέπεται η επανένταξη στις 120 δόσεις, όσων έχουν χάσει τη ρύθμιση, με την άμεση καταβολή δύο δόσεων.

Αλλάζουν ΔΟΥ χιλιάδες πολίτες - Δείτε πού ανήκετε ανάλογα με τον ΤΚ

Όσον αφορά τους συνεπείς φορολογούμενους (όσους δηλαδή πλήρωναν ανελλιπώς τις υποχρεώεις τους μέχρι την 1η νοεμβρίου του 2021), θα προβλέπεται η ρύθμιση των χρεών απά δημιουργήθηκαν από εκείνο το σημείο και μετά σε 36 ή 72 δόσεις. Ωστόσο, οι δόσεις θα είναι έντοκες, με το επιτόκιο να φτάνει μέχρι το 5,87%.

Τον Απρίλιο ξεκινά η ρύθμιση για 72 και 120 δόσεις

Όπως εξήγησε ο κ. Μουζάκης, αναμένεται με το φορολογικό νομοσχέδιο και η εφαρμογή του μέτρου των «τελών κυκλοφορίας με τον μήνα», για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν υποβάλει δήλωση ακινησίας.

Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη σας σε έως 120 δόσεις – Αναλυτικά παραδείγματα

Τέλος, είναι πιθανό να περιλαμβάνει και ρύθμιση που θα δίνει μπόνους ή επιβράβευση σε όσους φορολογούμενους καταγγέλλουν παραβατικές συμπεριφορές μέσα από την εφαρμογή Appodixi.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top