Τον Απρίλιο ξεκινά η ρύθμιση για 72 και 120 δόσεις

Νέα μόνιμη αύξηση στις συντάξεις το 2024

Για νέα αύξηση στις συντάξεις το 2024 έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας / Βίντεο: Σκάι

Τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η ρύθμιση για τις 72 και 120 δόσεις.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον Σκάι την Κυριακή, «δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη αυτό το πλαίσιο ρυθμίσεων».

Έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους: Ποιοι θα το λάβουν και ποιοι εξαιρούνται

«Κάναμε την πιο γενναιόδωρη εφικτή ρύθμιση έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους συμπατριώτες μας που πράγματι έχουν δυσκολίες εξαιτίας και της τρίτης κρίσης, να κρατήσουμε την κουλτούρα πληρωμών και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε αυτούς που ήταν συνεπείς φορολογούμενοι», σημείωσε.

Market Pass: Ανοίγει στο gov.gr η πλατφόρμα – Πώς κάνετε αίτηση

Νέα μόνιμη αύξηση στις συντάξεις το 2024

Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε και στα επτά κοινωνικά μέτρα, που παρουσίασε πρόσφατα η κυβέρνηση, λέγοντας πως «βρήκαμε με ασφάλεια δημοσιονομικό χώρο, έτσι ώστε να μην διαταράσσεται η αναγκαία κοινωνική ισορροπία, και αυτός ο δημοσιονομικός χώρος επιστρέφει στο σύνολό του στην κοινωνία, στους συνταξιούχους, δανειολήπτες, καταναλωτές, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες».

Νέο πακέτο στήριξης: Οι 7 παρεμβάσεις για συνταξιούχους, οφειλέτες, αγρότες

«Εκτιμώ ότι στην πορεία του χρόνου, έτσι όπως κινείται η ελληνική οικονομία, θα προκύψει επιπλέον δημοσιονομικός χώρος. Το πότε όμως θα προκύψει με ασφάλεια, είναι ένα άλλο στοιχείο», είπε, αφήνοντας παράθυρο και για νέα μέτρα στήριξης.

Τα τρία κριτήρια για το έκτακτο επίδομα σε συνταξιούχους

Τέλος, έκανε λόγο και για νέα αύξηση στις συντάξεις το 2024: «Είναι προφανές ότι δεν έχουμε τελειώσει με τις συντάξεις. Ενδεικτικά θα πω ότι του χρόνου με βάση τον πληθωρισμό και τον ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης φέτος, θα υπάρξει μία νέα μόνιμη αύξηση στις συντάξεις περίπου 3,4%».

Συντάξεις Μαρτίου: Θα πληρωθούν νωρίτερα, μαζί τα αναδρομικά

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top