Αλλάζουν ΔΟΥ χιλιάδες πολίτες - Δείτε πού ανήκετε ανάλογα με τον ΤΚ

Από Δευτέρα 14 Νοεμβρίου σε ισχύ η απόφαση

Παράλληλα, η ΑΑΔΕ συγκροτεί ειδικές ομάδες για εξειδικευμένους ελέγχους σε θέματα φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής / Βίντεο: ΑΝΤ1

Νέο σύστημα για τις ΔΟΥ (Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία) εγκαινιάζει από την ερχόμενη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων).

Πλέον, ο Ταχυδρομικός Κώδικας (ΤΚ) που διαμένει κάθε φορολογούμενος θα καθορίζει τη ΔΟΥ στην οποία ανήκει. Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, κυρίως των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, ένας ταχυδρωμικός κώδικας μπορεί να έσπαγε σε δύο εφορίες

Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, για τον ανακαθορισμό της χωρικής αρμοδιότητας του συνόλου των ΔΟΥ, οροθετείται η αντιστοίχιση ενός ΤΚ σε μια μοναδική εφορία, βελτιώνοντας την εξυπηρέτηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.

Επίδομα θέρμανσης: Άνοιξε η πλατφόρμα MyΘέρμανση – Πώς κάνετε αίτηση

Μετά τον ανακαθορισμό της αρμοδιότητας των ΔΟΥ, η επιλογή της αρμόδιας ΔΟΥ θα γίνεται αυτόματα με βάση τη διεύθυνση και τον ΤΚ του φορολογούμενου. Με αυτό τον τρόπο οι φορολογούμενοι, ανεξαρτήτως ΤΚ της περιοχής τους, εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκουν, ώστε να μην υπάρχει πλέον φορολογούμενος που θα ανοίξει σε ΔΟΥ που δεν είναι της περιοχής του.

ΑΑΔΕ: Αλλάζουν εφορία δεκάδες χιλιάδες φορολογούμενοι!

Μετά τον ανακαθορισμό της αρμοδιότητας των ΔΟΥ, η επιλογή της αρμόδιας ΔΟΥ θα γίνεται αυτόματα με βάση τη διεύθυνση και τον ΤΚ του φορολογούμενου / Intime - Χρήστος Ντουντούμης

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ από τις 18 έως 21 Νοεμβρίου 2022 θα προχωρήσουν σε μεταγραφή των φορολογουμένων στη νέα ΔΟΥ στην οποία θα υπάγονται, για τις περιοχές που δεν υπάρχουν εξαιρέσεις. Παράλληλα, από τις 16 έως 19 Δεκεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί μεταγραφή, για τις περιοχές που υπάρχουν εξαιρέσεις, σύμφωνα με τους Πίνακες Ανακατανομής.

ΑΑΔΕ: «Φεύγουν» μαζικά ραβασάκια για παλαιές υποθέσεις – Ποιους αφορούν

Από αυτή τη διαδικασία αντιστοίχισης εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου ο ΤΚ σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ ανήκει σε δύο διαφορετικές Περιφερειακές Ενότητες, οπότε η κάθε περιοχή υπάγεται στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ της οικείας Περιφερειακής Ενότητας.

ΑΑΔΕ: Από «κόσκινο» δωρεές και γονικές παροχές με το νέο αφορολόγητο

Δείτε εδώ τους πίνακες με τους Ταχυδρομικούς Κώδικες και τη ΔΟΥ στην οποία υπάγονται

Πίνακας 1

Πίνακας 2

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top