ΑΑΔΕ: «Φεύγουν» μαζικά ραβασάκια για παλαιές υποθέσεις – Ποιους αφορούν

Οι ελεγκτές δίνουν μάχη με τον χρόνο για να μη παραγραφούν

Eιδικές ομάδες για εξειδικευμένους ελέγχους σε ειδικά θέματα φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής συγκροτεί η ΑΑΔΕ / Βίντεο: ΑΝΤ1

Μαζικά ραβασάκια με φόρους και πρόστιμα ετοιμάζεται να στείλει πριν το τέλος του έτους η εφορία σε χιλιάδες φορολογούμενους.

Πρόκειται για υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, αναδρομικών, εισοδημάτων εξωτερικού, συγκεντρωτικών καταστάσεων και φορολογίας ακινήτων που παραγράφονται στις 31 Δεκεμβρίου 2022.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) δίνουν μάχη με τον χρόνο για να μην παραγραφούν.

ΑΑΔΕ: Από «κόσκινο» δωρεές και γονικές παροχές με το νέο αφορολόγητο

Στα ραβασάκια που θα λάβουν οι φορολογούμενοι θα αναφέρεται ότι η φορολογική διοίκηση προέβη στον εκτιμώμενο προσδιορισμό φόρου λόγω μη υποβολής δήλωσης μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού του φόρου.

ΕΦΚΑ: Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες από τη νέα ρύθμιση χρεών

Ποιες υποθέσεις ελέγχονται

Στο στόχαστρο των φοροελεγκτικών υπηρεσιών βρίσκονται:

Τέλος επιτηδεύματος: Ποιοι γλιτώνουν έως και 1.000 ευρώ

•    Υποθέσεις φορολογουμένων που δεν δήλωσαν ή δήλωσαν ανακριβώς αναδρομικά ποσά αποδοχών τα οποία εισέπραξαν μέσα στο 2016 αλλά αφορούν παλαιότερα έτη.

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) δίνουν μάχη με τον χρόνο για να μην παραγραφούν χιλιάδες υποθέσεις

•    Υποθέσεις επιχειρήσεων που δήλωσαν ανακριβή στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα ή τις δαπάνες κατά τη διαχειριστική περίοδο του 2016.

 

«Έφοδος» της εφορίας σε σπίτια οφειλετών

•    Υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος για τη χρήση του 2013, για τις οποίες υποβλήθηκαν αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις εντός του 2019.

Μεταβίβαση οχήματος: Πώς θα την κάνετε εύκολα και γρήγορα

•    Υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ για τη χρήση του έτους 2011 για τις οποίες μετά τη λήξη της κανονικής 5ετούς περιόδου παραγραφής, περιήλθαν σε γνώση των αρμοδίων φορολογικών αρχών «συμπληρωματικά στοιχεία» για απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

Επίδομα θέρμανσης: Εντός της εβδομάδα η ΚΥΑ – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

•    Υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος του έτους 2006. Στις περιπτώσεις που για κάποιο έτος δεν υποβλήθηκε δήλωση φορολογίας εισοδήματος ή υποβλήθηκε εκπρόθεσμη αρχική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, η προθεσμία παραγραφής είναι 15ετής

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top