Επίδομα θέρμανσης: Εντός της εβδομάδα η ΚΥΑ – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

«Παράθυρο» από Σταϊκούρα για νέα επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

Εντός της εβδομάδας θα βγει η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) για το επίδομα θέρμανσης, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει τον Νοεμβρίου, ενώ η επιδότηση ξεκινάει από 100 ευρώ και φτάνει τα 800 ευρώ.

Τα επιδόματα που θα δοθούν το επόμενο διάστημα και οι δικαιούχοι

«Θα τρέξει μέχρι 15 Δεκεμβρίου. Η πρώτη καταβολή θα γίνει μέχρι τέλος του έτους. Θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για αυτούς που πήραν πέρυσι επίδομα θέρμανσης και υποβάλλουν και φέτος να πάρουν την περσινή βοήθεια μέχρι 10 Δεκέμβριο», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Το «εύκολο» επίδομα των 200 ευρώ τον μήνα για έναν χρόνο

Φέτος, προβλέπεται η χορήγηση διπλάσιου ποσού για εκείνους που θα επιστρέψουν στο πετρέλαιο θέρμανσης από κάποιο άλλο καύσιμο θέρμανσης (φυσικό αέριο ή ηλεκτρικό ρεύμα), δηλαδή φτάνει έως τα 1.600 ευρώ.

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει τον Νοεμβρίου, ενώ η επιδότηση ξεκινάει από 100 ευρώ και φτάνει τα 800 ευρώ./ Pexels

Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει τον Νοεμβρίου, ενώ η επιδότηση ξεκινάει από 100 ευρώ και φτάνει τα 800 ευρώ./ Pexels

Διπλός χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» τον Δεκέμβριο - Ποιοι οι δικαιούχοι

«Παράθυρο» από Σταϊκούρα για νέα επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

Απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενη επιδότηση του πετρελαίου κίνησης, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή υλοποιεί τα μέτρα, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, στη ΔΕΘ.

«Φρένο» από Σταϊκούρα για Fuel Pass 3: Δεν έχει τεθεί θέμα

Στη συνέχεια, ωστόσο, άφησε ανοικτό «παράθυρο» για νέα παρέμβαση: «Δεν ξέρω πως θα εξελιχτεί η κατάσταση με τα καύσιμα τις επόμενες εβδομάδες. Ανάλογα θα πράξουμε».

Συντάξεις: Νωρίτερα θα δοθούν οι αυξήσεις του 2023

Εξάλλου, υπενθύμισε πως συνεχίζεται για ένα ακόμη εξάμηνο ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, κινηματογράφους, σχολές χορού κ.ά.

Στα «ύψη» παραμένουν οι τιμές των καυσίμων λόγω των διεθνών τιμών

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top