«Φρένο» από Σταϊκούρα για Fuel Pass 3: Δεν έχει τεθεί θέμα

Άφησε, ωστόσο, παράθυρο για νέες παρεμβάσεις στο μέλλον

«Φρένο» στη συζήτηση για νέα επιδότηση καυσίμων, ένα Fuel Pass 3, έβαλε ο Χρήστος Σταϊκούρας, αφήνοντας, ωστόσο, «παράθυρο» για μελλοντικές παρεμβάσεις.

«Δεν έχει τεθεί θέμα για fuel pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα», είπε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον Σκάι.

Επιδότηση πετρελαίου κίνησης: Πώς θα γίνει και για πόσα λεπτά ανά λίτρο

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμα και ουσιαστικά από την αντιπολίτευση μας λένε "αυξήστε το έλλειμα". Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμα 1,7%».

Επιδότηση καυσίμων: Έρχεται και Fuel Pass 3 – Τι ποσά θα δοθούν

Όσον αφορά το ενδεχόμενο μιας μείωσης του ΕΦΚ (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης), ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πως αυτό δεν είναι στα σχέδια της κυβέρνησης..

«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας / Eurokinissi - Στέλιος Μισίνας

«Τα μέτρα δεν μπορεί να είναι οριζόντια, πρέπει να εκτιμάται το δημοσιονομικό κόστος, που δεν το αντέχουμε. Τα υπερέσοδα των εταιρειών ενέργειας εισπράττονται. Δημόσια δεν έχω αποκλείσει ποτέ τίποτα, αλλά είναι δύσκολο να κάνεις σχεδιασμό με τόσο μεγάλη μεταβλητότητα. πρέπει να είναι κοντά στην κοινωνία, αλλά να έχεις και περιθώρια. Βασική στόχευση είναι να πετύχουμε αυτά που λέει ο προϋπολογισμός. Να επιστρέψουμε σε χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα», σημείωσε.

Προσοχή σε ηλεκτρονικές απάτες με «τυράκι» τα Fuel Pass και Power Pass

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο επίδομα θέρμανσης, η πλατφόρμα για το οποίο θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα με διευρυμένα κριτήρια, αλλά και στην επιταγή ακρίβειας που θα δοθεί πριν τις γιορτές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top