Επιδότηση πετρελαίου κίνησης: Πώς θα γίνει και για πόσα λεπτά ανά λίτρο

Πότε θα ξεκινήσει η νέα επιδότηση με Υπουργική Απόφαση

Θέμα ημερών είναι η απόφαση για την επαναφορά της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης. Η Μαρία Παππά εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι είναι αυτό που θα «μετρήσει» το οικονομικό επιτελείο, αλλά και πώς διευκολύνει τους χειρισμούς η «βουτιά»  του φυσικού αερίου.

Επιδότηση καυσίμων: Έρχεται και Fuel Pass 3 – Τι ποσά θα δοθούν

Ανοικτό «παράθυρο» για νέα επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

Οι προσδοκίες για υποχώρηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου δυστυχώς δεν επιβεβαιώνονται κι αυτό συμπαρασύρει την τιμή του ντίζελ κίνησης  που έχει «κολλήσει» στη μέση τιμή  2, 14 ευρώ πανελλαδικά, ενώ στα νησιά φτάνει μέχρι τα 2,50 ευρώ. 

Χωρίς φρένο η τιμή του ντίζελ: «Τρέχει» προς τα 2,50 ευρώ!  

Οι πληροφορίες του Star από αρμόδιες πηγές είναι ότι ως το τέλος της εβδομάδας θα αποφασιστεί εάν θα επανέλθει η οριζόντια επιδότηση και σε αυτήν την περίπτωση αρκεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, για να ξεκινήσει από την 1η Νοεμβρίου. 

«Βούτηξε» η τιμή του φυσικού αερίου -  συμπαρασύρει το ρεύμα

Η τιμή του ρεύματος πάντως πέφτει αύριο στα 115 ευρώ τη μεγαβατώρα, δηλαδή σχεδόν 34% κάτω μέσα σε ένα 24ωρο.  Πού οφείλεται αυτό; Στη «βουτιά» του φυσικού αερίου που  σήμερα έφτασε ως τα 94 ευρώ, υποχωρώντας 16,5% μέσα στην ημέρα. 

Φυσικό αέριο: Μεγάλη πτώση της διεθνούς τιμής  

Ο συνδυασμός των δύο, σημαίνει πρακτικά ανάγκη για μικρότερες κρατικές επιδοτήσεις, άρα περίσσευμα πόρων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την επιδότηση του ντίζελ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top