Χωρίς φρένο η τιμή του ντίζελ: «Τρέχει» προς τα 2,50 ευρώ!  

Κυβέρνηση: Ανοικτό «παράθυρο» επιστροφής της οριζόντιας επιδότησης

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star (17/10/2022) για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης και το ενδεχόμενο επιστροφής της οριζόντιας επιδότησης    

Το «ράλι» του πετρελαίου κίνησης συνεχίζεται και γονατίζει την αγορά. Οι υψηλές τιμές προκαλούν ντόμινο ανατιμήσεων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα και καταλήγουν στο καλάθι του νοικοκυριού. Το οικονομικό επιτελείο παρακολουθεί τις εξελίξεις και προβληματίζεται για έναν ακόμα λόγο: η μεγάλη διαφορά πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης λειτουργεί ως μαγνήτης για τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων.  

Πετρέλαιο κίνησης: Βάζει «φωτιά» στην αγορά και στα μεταφορικά η αύξηση 

Πετρελαιοκίνητα οχήματα, ταξί και φορτηγά δύσκολα πλέον γεμίζουν αφού η τιμή του ντίζελ πανελλαδικά σήμερα έφτασε τα 2,12 λεπτά. 

Μάλιστα, η διαφορά μεταξύ της τιμής του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης στα χίλια λίτρα φτάνει στα 750 ευρώ, δημιουργώντας ισχυρό κίνητρο στους λαθρεμπόρους καυσίμων

«Υπάρχει μεγάλη ψαλίδα μεταξύ των δυο αυτών καυσίμων και επειδή το πετρέλαιο θέρμανσης πολλές φορές μπορεί να αντικαταστήσει στην κίνηση το πετρέλαιο κίνησης, αυτό δημιουργεί απώλεια εσόδων για το κράτος. Άρα, η κυβέρνηση πρέπει να δει πολύ ζεστά και ψύχραιμα μια γενναία επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης για να μην υπάρχει αυτή η μεγάλη διαφορά και την εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι» δηλώνει στο Star o Πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων - Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου.      

«Φωτιά» στα αγροτικά προϊόντα λόγω αύξησης της τιμής του πετρελαίου

Ανοικτό το «παράθυρο» για επιστροφή της οριζόντιας επιδότησης στο ντίζελ από την κυβέρνηση 

Οι διακυμάνσεις των τιμών βρίσκονται στο μικροσκόπιο του οικονομικού επιτελείου. Αν οι διεθνείς τιμές δεν υποχωρήσουν, τότε η οριζόντια επιδότηση θα επιστρέψει στην αντλία του ντίζελ στις αρχές Νοεμβρίου. Το κόστος για το δίμηνο Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου δεν ξεπερνά τα 80 εκ ευρώ. 

«Η κυβέρνηση δεν αντιδρά σπασμωδικά παρατηρεί τα φαινόμενα δεν τα προσπερνά τα μελετά και στον σωστό χρόνο κάνει παρεμβάσεις ώστε να έχουν τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.  

Οικονόμου: Τι απάντησε για το «αποτύχαμε παταγωδώς» του Τσιόδρα

 

ΣΥΡΙΖΑ: η κυβέρνηση δημιουργεί σύγχυση 

«Η κυβέρνηση δημιουργεί τεράστια σύγχυση και οδηγεί σε πρωτοφανή απόγνωση νοικοκυριά και επιχειρήσεις» δήλωσε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Χαρίτσης.     

«Τρέχει» προς τα 2,50 ευρώ το πετρέλαιο κίνησης 

«Δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στις μεταφορικές επιχειρήσεις» δήλωσε για τη συνεχιζόμενη αύξηση στην τιμή του ντίζελ ο Παναγιώτης Τεγρέλης, πρόεδρος του Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών.  

Το ντίζελ σήμερα στην Αθήνα έφτασε τα 2, 30 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στην Θεσσαλονίκη άγγιξε τα 2,19 λεπτά, στη Χίο 2,38, στις Κυκλάδες τα 2,45 και στα Δωδεκάνησα τα 2 ευρώ και 44 λεπτά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top