Στα «ύψη» παραμένουν οι τιμές των καυσίμων λόγω των διεθνών τιμών

Στο «συρτάρι» προς το παρόν η επιδότηση στο ντίζελ

Πάνω από τα 2 ευρώ εξακολουθεί να «τρέχει»  η τιμή της αμόλυβδης, προκαλώντας πονοκέφαλο στους οδηγούς. Το ράλι των διεθνών τιμών καυσίμων συμπαρασύρει, όμως και το πετρέλαιο κίνησης, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί ντόμινο ανατιμήσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα. Τα καλά νέα για τους καταναλωτές έρχονται για το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο θα διατηρηθεί σε χαμηλές τιμές. 

Πετρέλαιο κίνησης: Βάζει «φωτιά» στην αγορά και στα μεταφορικά η αύξηση 

Η τιμή της αμόλυβδης σήμερα στην Αττική έφτασε τα 2 ευρώ και 13 λεπτά και το κόστος των μετακινήσεων έχει γίνει ο καθημερινός πονοκέφαλος για τους οδηγούς... 

Η τιμή του «μαύρου χρυσού» κινείται γύρω στα 95 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 6% μέσα σε ένα μήνα, με ορισμένους οδηγούς να   δηλώνουν ότι προσπαθούν, όσο μπορούν, να περιορίσουμε τις μετακινήσεις. 

Στο «συρτάρι» μέχρι νεωτέρας η επιδότηση στο ντίζελ

Τα πάνω- κάτω έχουν έρθει στην τιμή του πετρελαίου κίνησης, η οποία σε όλη την Ευρώπη έχει ξεπεράσει την τιμή της βενζίνης. 
«Μπαίνουμε μέσα μόνιμα. Δεν υπάρχει σωτηρία. Έχουμε φτάσει εκεί που βάζαμε ένα 20αρικο πετρέλαιο να βάζουμε 50. Δηλαδή το μεροκάματο όλο το δίνουμε στο πετρέλαιο. Ας κάνουνε κάτι γιατί μας πίνουν το αίμα καθημερινά» δηλώνει απελπισμένος οδηγός ταξί στην κάμερα του Star.   

Το ντίζελ σήμερα στην Αττική έφτασε ακόμη και τα 2, 32 ευρώ. Στον Νομό Φωκίδας άγγιξε τα 2,   43 και στις Κυκλάδες, για δεύτερη εβδομάδα, έφτασε τα 2,50 ευρώ. Παρά τις υψηλές τιμές το σενάριο του υπουργείου Οικονομικών για επιστροφή της επιδότησης στην αντλία, μένει στο συρτάρι μέχρι νεωτέρας.

Επιδότηση πετρελαίου κίνησης: Πώς θα γίνει και για πόσα λεπτά ανά λίτρο   

Παραμένει κάτω από το 1,40 ευρώ το πετρέλαιο θέρμανσης 

Εν τω μεταξύ, οι εμπορικές εταιρίες του Ομίλου της ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, δηλαδή οι CYCLON, AVIN, SHELL, θα συνεχίσουν την πολιτική των ανταγωνιστικών τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης και θα το κρατήσουν έτσι κάτω από το 1,40 ευρώ, μπαίνοντας ο Νοέμβριος. Με εκπτώσεις θα συνεχίσουν και τα ΕΛΠΕ.

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες για τις τρεις πληρωμές 

«Σήμερα η μέση τιμή πανελλαδικά του πετρελαίου θέρμανσης είναι στο 1,35 ευρώ το λίτρο» δηλώνει ο πρόεδρος του συνδέσμου πρατηριούχων εμπόρων υγρών καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. Όπως προσθέτει, η συγκυρία ευνοεί, γιατί έχει μειωθεί η διυλιστηριακή τιμή του προϊόντος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top