ΕΦΚΑ: Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες από τη νέα ρύθμιση χρεών

Δυνατότητα εξόφλησης της οφειλής σε 24 δόσεις

ΕΦΚΑ: Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες από τη νέα ρύθμιση χρεών
Ανάσα σε χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ, εκτιμάται ότι θα δώσει η ρύθμιση των 24 δόσεων για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία / Βίντεο: ΑΝΤ1

Ανάσα για εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του ΕΦΚΑ αποτελεί η ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στο μίνι ασφαλιστικό, και δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης της οφειλής σε 24 δόσεις.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στη νέα ρύθμιση θα ενταχθούν πάνω από 200.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η διάταξη για χιλιάδες μικροοφειλέτες.

Αναδρομικά: Έρχονται πληρωμές εξπρές σε συνταξιούχους - Ποιους αφορά

Πάντως στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν και νέοι οφειλέτες που δεν εντάχθηκαν στην τελευταία ρύθμιση των 72 δόσεων. Ακόμη και αυτοί που οφείλουν μικροποσά (όπως 500 ή 1.000 ευρώ), ο αριθμός των οποίων αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο 6μηνο.

Έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ: Πότε και ποιοι θα το πάρουν

Όλοι αυτοί, όπως και οι 381.748 οφειλέτες που είχαν στο τέλος Ιουνίου 2022 ενεργή τη ρύθμιση για συνολικό ποσό που ανέρχεται σε 4,3 δισ. ευρώ, παύει - υπό όρους - η ποινική δίωξή τους για όσο διάστημα εξυπηρετείται η ρύθμιση.

ΕΦΚΑ: Πληρωμή οφειλών σε 24 δόσεις

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στον ΕΦΚΑ και στο ΚΕΑΟ, στη νέα πάγια ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν εύκολα οι περισσότεροι από τους 340.000 οφειλέτες που εντάχθηκαν στην πάγια των 12 δόσεων και κάποια στιγμή σταμάτησαν να την εξυπηρετούν.

Ρεύμα: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα από 50 ευρώ για λογαριασμό τον Νοέμβριο

Αντίστοιχα, χρήση της νέας ρύθμισης μπορούν να κάνουν και οι περίπου 10.000 κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι που μπήκαν και στη συνέχεια βγήκαν από τη ρύθμιση των 72 δόσεων για τα χρέη της περιόδου του κορωνοϊού. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για όσους βγήκαν από οποιαδήποτε άλλη ενεργή ρύθμιση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top