Έρχονται αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου από τον Σεπτέμβριο

Αναμένεται να ακριβύνουν έως 5%, λόγω ακριβών ανταλλακτικών

Αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζουν ήδη από τον Ιούλιο ασφαλιστικές εταιρείες.

Μάλιστα, οι περισσότερες ασφαλιστικές αναμένεται να προχωρήσουν σε αναπροσαρμογή των τιμολογίων τους από τον Σεπτέμβριο.

Ακρίβεια: Προ των πυλών αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Οι αυξήσεις έρχονται ως απόρροια του πληθωρισμού και τις αυξήσεις των τιμών στα ανταλλακτικά, αλλά και στο αυξημένο κόστος αποζημιώσεων, που συνεπάγεται η επαναφορά της κίνησης στους δρόμους στα προ πανδημίας επίπεδα.

Γεωργιάδης: Κάντε ό,τι μπορείτε για να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος

Για «αυξήσεις – μονόδρομο» έκανε λόγο, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Μινέττα, Κωνσταντίνος Μπερτσιάς, σημειώνοντας ότι οι συνθήκες έχουν αλλάξει σε σχέση με την περίοδο της πανδημίας, όταν τα αυτοκίνητα ήταν παροπλισμένα λόγω των περιοριστικών μέτρων στην κίνηση.

Ρεκόρ πληθωρισμού στην ευρωζώνη – Στο 8,9% τον Ιούλιο

Όπως είπε, από το 2013 τα ασφάλιστρα έχουν μειωθεί περίπου 50%, αλλά πλέον το κόστος αποκατάστασης των ζημιών έχει αυξηθεί.

Ακρίβεια: Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, οι αυξήσεις θα κυμαίνονται κατά μέσο όρο κοντά στο 5%.

Ακρίβεια: Έρχεται στήριξη και για τα νοικοκυριά με φυσικό αέριο

Κάποιες εταιρείες προχωρούν σε άμεσες αυξήσεις στα τιμολόγιά τους, αρκετές είναι οι περιπτώσεις που καταφεύγουν σε έμμεσες ανατιμήσεις, είτε καταργώντας τις προμήθειες που είχαν καθιερώσει την προηγούμενη διετία λόγω πανδημίας, είτε υιοθετώντας αλλαγές στο παραμετρικό τιμολόγιο, που εφαρμόζουν.

Τα παραμετρικά κριτήρια αφορούν την τιμή του ασφαλίστρου με βάση παραμέτρους, όπως το έτος κατασκευής του αυτοκινήτου, η περιοχή, η ηλικία ή το επάγγελμα του οδηγού και δεν είναι λίγες οι εταιρείες που «πειράζουν» το ασφάλιστρο με βάση π.χ. τον δείκτη ζημιών σε συγκεκριμένες περιοχές όπου εντοπίζονται αυξημένα ατυχήματα ή τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά του ασφαλισμένου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top