Ρεκόρ πληθωρισμού στην ευρωζώνη – Στο 8,9% τον Ιούλιο

Στο 11,3% στην Ελλάδα

Νέο ρεκόρ σημείωση ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην Ευρωζώνη, καθώς διαμορφώθηκε στο 8,9%, από 8,6% τον Ιούνιο και 2,2% ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Αναλυτικά, ο ετήσιος πληθωρισμός -εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας- τον Ιούλιο διαμορφώθηκε σε ποσοστό 8,9% μεταξύ των 19 κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 0,1% σε μηνιαία βάση.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 11,6% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Πρόκειται για τον υψηλότερο πληθωρισμό από την δημιουργία του ευρώ το 1999.

Νέες ανατιμήσεις προ των πυλών σε βασικά είδη διατροφής

Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν μικρή αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, με τον ετήσιο δείκτη να υποχωρεί στο 11,3% τον Ιούλιο από 11,6% τον Ιούνιο (η ΕΛΣΤΑΤ, από την πλευρά της, ανακοίνωσε πληθωρισμό).

Πληθωρισμός σοκ στην Ελλάδα: Στο 12% τον Ιούνιο

Οι χαμηλότερες ετήσιες μετρήσεις καταγράφηκαν σε Γαλλία και Μάλτα (6,8%) και Φινλανδία (8,0%), ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει σε Εσθονία (23,2%), Λετονία (21,3%) και Λιθουανία (20,9%).

Πληθωρισμός ευρωζώνη

Ο ετήσιος πληθωρισμός -εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας- τον Ιούλιο διαμορφώθηκε σε ποσοστό 8,9% μεταξύ των 19 κρατών-μελών της ζώνης του ευρώ

Σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε σε έξι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τρία και αυξήθηκε σε 18.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top