Νέες ανατιμήσεις προ των πυλών σε βασικά είδη διατροφής

Ο πληθωρισμός «καίει» το καλάθι της νοικοκυράς 

Αντιμέτωποι με νέες αυξήσεις τιμών σε βασικά είδη διατροφής, θα βρεθούν οι καταναλωτές επιστρέφοντας από τη θερινή ανάπαυλα. Οι νέοι τιμοκατάλογοι, που στέλνουν οι προμηθευτές, ενσωματώνουν ακόμα και διψήφιες αυξήσεις, οι οποίες προστίθενται στις ανατιμήσεις, που δε «φρέναραν» ούτε στη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Πληθωρισμός σοκ στην Ελλάδα: Στο 12% τον Ιούνιο

Περίπου 34% υψηλότερες από πέρσι είναι οι χονδρικές τιμές στα βιομηχανικά προϊόντα κι αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι προ των πυλών βρίσκεται ένα νέο κύμα ανατιμήσεων και στα συσκευασμένα τρόφιμα. 

«Καίει» ο πληθωρισμός το καλάθι της νοικοκυράς 

Τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών φανερώνουν ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει επιβαρυνθεί προ πολλού. 
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως το αλεύρι γενικής χρήσης ενός κιλού από 1,28 ευρώ πωλείται πλέον προς 1,74, σημειώνοντας μία αύξηση της τάξης του 36%. 

Το γάλα ενός λίτρου από 1, 38 ευρώ έχει φτάσει το 1, 67 σημειώνοντας αύξηση 21%, ενώ όπως δήλωσαν έμποροι στο Star όλα τα είδη των γαλακτοκομικών θα αυξηθούν από το φθινόπωρο.

Ανακοινώνεται νέο πακέτο στήριξης για την ακρίβεια

Aυξήσεις – «φωτιά» σε χαρτικά και απορρυπαντικά

Το εκρηκτικό κόστος της ενέργειας σαρώνει, όμως, και τα υπόλοιπα είδη ενός νοικοκυριού, όπως κατέγραψε η κάμερα του Star.     

Ταξί: Αυτά είναι τα αυξημένα κόμιστρα 

Οι τιμές στα πλαστικά και χαρτικά φτάνουν στα ύψη, καθώς  η αύξηση αγγίζει το 44%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί καταναλωτές που φτάνουν στο ταμείο και βλέπουν τι έχουν να πληρώσουν να αφήνουν τα μισά προϊόντα και να φεύγουν, όπως δήλωσε ιδιοκτήτης καταστήματος στο ρεπορτάζ της Ραλλιώς Λεπίδου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top