Ξεκινούν οι αιτήσεις για 150.000 επιταγές αγοράς βιβλίων

Πόσα χρήματα θα είναι κάθε επιταγή - Πού θα κάνετε αίτηση

Τα οριστικά αποτελέσματα των δικαιούχων για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» αναρτήθηκαν και πλέον η διαδικασία ξεκινά για τους δικαιούχους που επιθυμούν να αλλάξουν ψυγείο, ψυγειοκαταψύκτη και κλιματιστικά

Από σήμερα, Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 12 το μεσημέρι ξεκινά  η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) που αφορά τη χορήγηση 150.000 επιταγών για την αγορά βιβλίων.

Η πλατφόρμα θα μείνει ανοικτή έως τις 25 Αυγούστου. Κάθε επιταγή θα είναι αξίας 20 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 3 εκατομμύρια ευρώ.

Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν τα ονόματα των δικαιούχων συνταξιούχων

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του μητρώου παρόχων.

ΕΦΚΑ: Προσλήψεις νέων managers με μισθό 7.000 ευρώ τον μήνα

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion.

Ένας στους τρεις Έλληνες καταθέτες έχει άνω των 100.000 ευρώ

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οι οποίοι/ες το έτος 2021 συγκέντρωσαν 50 ημέρες:

– Εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ).

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» που θα καταγράφει χρέη σε Δημόσιο και Τράπεζες

– Ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας

– Επιδότησης ανεργίας ή μακροχρόνιας ανεργίας.

– Συνδυασμό των παραπάνω

Νέο έκτακτο επίδομα έως 1.000 ευρώ σε χιλιάδες ανέργους

Δικαιούχοι είναι επίσης άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, που έχουν συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τεσσάρων μηνών.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των 5 ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των δικαιούχων με βάση το εισόδημά τους και τη σειρά προτεραιότητας υποβολής της αίτησής τους.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-bivlion.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top