ΕΦΚΑ: Προσλήψεις νέων managers με μισθό 7.000 ευρώ τον μήνα

Τον Οκτώβριο η προκήρυξη των διαγωνισμών

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» που θα καταγράφει χρέη σε Δημόσιο και Τράπεζες

Σε προκήρυξη διαγωνισμών για την κάλυψη του 60-70% των θέσεων γενικών διευθυντών και διευθυντών του νέου οργανογράμματος θα προχωρήσει ο ΕΦΚΑ τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με την Ημερησία, οι προσλήψεις του ΕΦΚΑ θα δώσουν έμφαση στον τομέα της αξιοποίησης των ακινήτων και του εκσυγχρονισμού των προμηθειών, ωστόσο οι νέοι γενικοί διευθυντές θα καλύψουν σίγουρα τον τομέα της πληροφορικής και των επικοινωνιών, των οικονομικών υπηρεσιών, των εισφορών, των ελέγχων, των τεχνικών υπηρεσιών και στέγασης και τον τομέα στρατηγικής και ανάπτυξης.

Έρχεται διπλός «Τειρεσίας» που θα καταγράφει χρέη σε Δημόσιο και Τράπεζες

Έξι αυτοτελείς διευθύνσεις, ανάμεσα στις οποίες είναι η διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου και η  Διεύθυνση οργάνωσης απλούστευσης ψηφιακού μετασχηματισμού διαδικασιών, θα υπάγονται απευθείας στον Διοικητή Παναγιώτη Δουφεξή. Επίσης θα συσταθεί μονάδα εσωτερικών ερευνών η οποία θα υπάγεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ.

Κοινωνικός τουρισμός: Αναρτήθηκαν τα ονόματα των δικαιούχων συνταξιούχων

Τα στελέχη της αγοράς που θα αναλάβουν θέσεις γενικών διευθυντών στον ΕΦΚΑ θα αμείβονται με 7.000 ευρώ μεικτά μηνιαίως, ποσό που προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ο μισθός των γενικών διευθυντών του Δημοσίου σε γενικές γραμμές δεν ξεπερνάει τα 3.000 ευρώ μεικτά.

ΕΦΚΑ: Επεκτείνεται η ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος ασθενείας

Πηγές του ΕΦΚΑ, ωστόσο, σχολιάζουν ότι οι αμοιβές αυτές είναι χαμηλές σε σχέση με το τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα για διευθυντές σε οικονομικά τμήματα ή σε τμήματα πληροφορικής μεγάλων εταιρειών.

Άλλωστε, μια καλή αμοιβή είναι ο μόνος τρόπος για να προσελκύσει ο φορέας τους καλύτερους για να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Διαφορετικά, πώς θα πειστεί το στέλεχος καριέρας να αφήσει την ακριβοπληρωμένη εργασία του και να ασχοληθεί με τον πιο προβληματικό οργανισμό της Δημόσιας Διοίκησης; Και όταν μάλιστα προβλέπεται ρητά ότι το ανώτατο που μπορούν να απασχοληθούν στον οργανισμό είναι 3 χρόνια με την προοπτική ανανέωσης της σύμβασής τους για άλλα τρία χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top