ΕΦΚΑ: Επεκτείνεται η ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος ασθενείας

Ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων αφορά

Επίδομα ασθένειας

Νέες κατηγορίες ασφαλισμένων εντάσσονται στο επίδομα ασθένειας, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ.

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του ο e-ΕΦΚΑ, η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθενείας επεκτείνεται  και για τους ασφαλισμένους των τέως φορέων ΤΑΞΥ, ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ, ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ , ΕΤΑΑ-ΤΥΔΑ, ΕΤΑΑ – ΤΥΔΠ, ΕΤΑΑ – ΤΥΔΘ , ΕΤΑΠ – ΜΜΕ (ΤΑΙΣΥΤ, ΤΣΕΥΠ, ΤΑΤΤΑ) καθώς και για Ευρωπαίους Πολίτες και Πολίτες Τρίτων Χωρών.

Τι ίσχυε έως σήμερα και τι αλλάζει

Σήμερα ηλεκτρονικά μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για επίδομα ασθενείας οι ασφαλισμένοι του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Fuel Pass 2: Ανοικτή για όλα τα ΑΦΜ η εφαρμογή από σήμερα

Με την επέκταση της ηλεκτρονικής αυτής υπηρεσίας καταργείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες του Φορέα και εξαλείφεται η πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία ενώ διεκπεραιώνονται αιτήματα πληρωμών των επιδομάτων γρηγορότερα στους δικαιούχους.

Επιδότηση έως 5.500 ευρώ για φύλαξη παιδιών σε παιδικούς σταθμούς

Παράλληλα, απελευθερώνονται χιλιάδες ανθρωποώρες και αφαιρείται ένα σημαντικό διοικητικό βάρος για τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Επίδομα ασθενείας: Πώς υποβάλετε αίτηση

Η  ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής χορήγησης επιδόματος Ασθενείας (https://www.efka.gov.gr/el/epidoma) είναι διαθέσιμη στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr και στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr), στην ενότητα: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Η ώρα των voucher – Ποια είναι η διαδικασία

Επίδομα ασθενείας δικαιούνται οι άμεσα ασφαλισμένοι που εργάζονται και οι οποίοι λόγω σωματικής ή ψυχικής ασθένειας δεν μπορούν να εργασθούν προσωρινά και απουσιάζουν από την εργασία τους για περισσότερες από τρείς μέρες για πρώτη φορά μέσα στο εργασιακό έτος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top